Українці обрали Народного благодійника 16 Березня 2013 16:42

Українці обрали Народного благодійника

Протягом трьох тижнів на сайті Асоціації благодійників України тривало голосування за кандидатів на перемогу у номінації «Народний благодійник» Національного конкурсу «Благодійна Україна».

Загалом у голосуванні взяли участь 61 878 користувачів інтернету. Вони віддавали свої голоси за 18 кандидатів, запропонованих у соціальних мережах. Голосування тривало до вечора 14 березня 2013 року і було зупинено під час церемонії нагородження переможців конкурсу.

За результатами голосування, Народним благодійником обраний Владика Лонгин, Єпископ Банченський, вікарій Чернівецької єпархії. За нього було віддано 24 597 голосів. Владика Лонгин (отець Михайло Жар), Герой України, настоятель Банченського монастиря «Вознесіння Господнє», що в с. Молниця Герцаївського району Чернівецької області, створив при монастирі дитячий будинок сімейного типу. Сьогодні тут виховується 400 дітей-сиріт, 80 з яких хворі на ВІЛ/СНІД, понад 100 – інваліди. Священик став батьком для обездолених хлопчиків та дівчаток, усі вони – його рідні сини і дочки.

Друге місце у голосуванні посіла Мальтійська служба допомоги та її благодійна акція «Святий Миколай іде до сиріт» на допомогу дітям в інтернатах, дитячих будинках та сирітських закладах Івано-Франківська та області. На неї проголосували 18 031 чоловік. На третьому місці – студенти і викладачі Університету банківської справи НБУ та їхній «Аукціон надій» з 4 948 голосами.

Дипломи переможцям виписав просто на сцені Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. Він вручив Владиці Лонгину диплом і бурштинового «Янгола добра» та дипломи – представникам Мальтійської служби допомоги і студентам УБС НБУ. Приймаючи нагороду, Владика сказав: «Ці нагороди, напевно, не наші. Ці нагороди – нашій Україні і всім людям, які тут живуть. Благодійництво – це дар Божий, і поки люди роблять добрі справи, то кінця світу не буде. Любіть Бога, кайтеся перед Богом і робіть добро перед Богом».


Галерея (7 фото)

* Для перегляду клікніть на фото