Переможниця дитячого всеукраїнського конкурсу «ЕКО ІДЕЇ – 2013» представлятиме Україну в Парижі 12 Листопада 2013 17:48

Переможниця дитячого всеукраїнського конкурсу «ЕКО ІДЕЇ – 2013» представлятиме Україну в Парижі

Наприкінці вересня 2013 року компанія Panasonic та Фонд Братів Кличків визначились з переможцями всеукраїнського екологічного конкурсу «ЕКО ІДЕЇ – 2013». У віковій категорії 7-11 років перемогу здобула робота Катерини Кобельник, у віковій категорії 12-15 років перемогла Ксенія Назар’єва. Саме Ксенія стала однією з шести фіналістів, які здобули право представляти свої країни у м. Париж, Франція, та візьмуть участь в урочистій церемонії нагородження.

Нагороджуючи переможців, Голова Правління Фонду Віталій Кличко запитував у кожного, ким він мріє стати, адже мрія – це найголовніше у житті. П‘ятнадцятирічна переможниця Ксенія Назар’єва зізналася, що мріє про портфель міністра екології, а Валерія Дідик – про суддівську мантію. «Переконаний, у вас все вийде», – сказав своє напутнє слово Віталій і підтримав бажання Ксенії, заздалегідь «призначивши» її міністром екології.

Того вечора у маленьких учасників зі всієї України була можливість особисто поспілкуватись з організаторами соціального проекту та поділитись своїми думками щодо збереження екології нашої планети. Також юні екологи створили чудові картини на «зелену» тематику.

Дівчата запропонували цікаві ідеї щодо збереження навколишнього середовища. Друге та третє місце у віковій категорії 7-11 років посіли Дмитро Чеснюк та Юлія Нога, у категорії 12-15 років – Яна Канєвська та Леся Педан. Кожен з чотирьох фіналістів отримав багатофункціональний пристрій Panasonic, переможниці – відеокамеру Panasonic. Особливий подарунок – велосипед – отримала Валерія Дідик за дослідницьку цінність роботи.

«Вже четвертий рік поспіль ми є свідками того, як діти, маленькі школярі, створюють дійсно практичні та прекрасні ідеї, які спроможні покращити наш світ завтра. «ЕКО ІДЕЇ» – це перспективний проект, який формує майбутнє свідоме покоління українців. Подібні конкурси розвивають бачення проблем, які існують на сьогодні у суспільстві, в державі та у світі загалом. Це допомагає не тільки усвідомлювати їх, але й знаходити шляхи їх вирішення, і я дуже радий, що цей проект існує», — зазначив Віталій Кличко.

Діти з усієї України мають змогу долучитись до масштабного екологічного соціального проекту «ЕКО ІДЕЇ». Метою цього конкурсу є виховання у дітей дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення екологічних проблем. Переможці національного етапу конкурсу щороку представляють Україну на міжнародному змаганні «Eco Picture Diary».

«Ми прагнемо бути корисними для людей, зробити цей світ кращим. Екологічний проект компанії Panasonic дуже масштабно проходить в Україні. Талановиті діти презентують ідеї на світовому рівні і хочу зазначити, що українські дітлахи щороку здобувають визнання міжнародного журі. Ми впевнені, що створюючи, розвиваючи та вдосконалюючи проект «ЕКО ІДЕЇ» локально в кожній країні, ми впевнено прямуємо до покращення світової екології», – відзначив виконавчий директор Panasonic в Україні Володимир Січіков.

Цього разу було розповсюджено 3000 щоденників. Найактивнішими регіонами були: Київська, Черкаська, Кіровоградська, Житомирська області та АР Крим. Серед організаторів груп, які замовляли щоденники, були вчителі, громадські діячі, керівники гуртків та спеціалізованих центрів.

Інформація надана Фондом Братів Кличків


Галерея (6 фото)

* Для перегляду клікніть на фото