До Вінниці скоро привезуть апарат штучної вентиляції легень, придбаний за благодійні внески городян 31 Липня 2014 19:52

До Вінниці скоро привезуть апарат штучної вентиляції легень, придбаний за благодійні внески городян

На заклик допомогти Вінницькому міському госпіталю із апаратом штучної вентиляції легень відгукнулись більше півтора десятка фірм, підприємців і просто небайдужих. Апарат вже замовлено, і його вже везуть до України зі Швейцарії. На початку наступного тижня його буде доставлено до шпиталю.

З минулої п’ятниці, відколи стало відомо про термінову необхідність у транспортному апараті штучної вентиляції легень для потреб вінницького Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, відгукнулись різні люди і підприємці, що дозволило зібрати майже всю необхідну суму. Загальна вартість апарату – 220 тисяч гривень. Половину від необхідної суми було перераховано ще минулого тижня в якості передоплати.

Нині обладнання вже по дорозі зі Швейцарії до України. День-два і воно буде доставлено, потім потрібно ще два дні для налаштування апарату. Тому вже наступного тижня військові медики зможуть його використовувати для лікування поранених. Особливість апарату в тому, що він може працювати 4 години автономно, від батареї. Це дозволяє його використовувати у санавіації при транспортуванні поранених.

Джерело: ВінницяОК