У Лондоні створений благодійний фонд з метою надання допомоги дітям та родинам-переселенцям зі Сходу України 2 Вересня 2014 12:04

У Лондоні створений благодійний фонд з метою надання допомоги дітям та родинам-переселенцям зі Сходу України

1 вересня у Лондоні розпочав свою роботу благодійний фонд Children in Need – Ukraine, мета якого є поширення інформації та надання допомоги дітям та родинам з дітьми, які постраждали під час військових подій на сході України.

Перша благодiйна акцiя була проведена в Українському католицькому соборі в Лондонi 24 серпня на День Незалежностi України. Захід відбувся за участі соціально-культурного проекту World Pray For Ukraine, United for Ukraine та підтримки посольства України у Великобританії й Спілки Українців у Великобританії.

На зібрані кошти, майже тисячу фунтів, були придбанi більше 2000 зошитів, альбоми, рюкзаки, фломастери, фарби, зошити, олівці та костюми дітям-школярам, а також продукти харчування, книги, посуд, іграшки та одяг для 100 дітей різних вікових груп.

БФ "Children in Need – Ukraine" представляє інтереси зазначеної категорії сiмей та дiтей в Англiї та Європi й виступає центром для об’єднання всіх бажаючих в Англії, хто хоче допомогти.

"Дитинство не повернути. А війна вже вкрала цiле літо, велику частину життя, у багатьох наших дітей. Тому ми б хотіли, допомагаючи сім’ям, побачити посмішку на дитячих обличчях в цей важливий для них день. Це для нас найкраща подяка", – коментує Аліна Романaшенко, iнiцiатор фонду та співзасновник проекту United for Ukraine. – "Дiти – майбутнє нашої нації, майбутнє України. Ми хотіли б висловити щиру подяку кожному із вас, хто на сьогоднiшнiй день вже зробив свій благодійний внесок".

Більше про Фонд, його діяльність та акції можна прочитати на сторiнцi у Фейсбук або на сайтi Фонду.

Джерело: Good News