Восьмий фестиваль «На каву до Львова» пройде під знаком благодійності 17 Вересня 2014 13:08

Восьмий фестиваль «На каву до Львова» пройде під знаком благодійності

З 18 до 21 вересня у Львові пройде восьме свято «На каву до Львова». Цьогоріч у рамках фестивалю збиратимуть гроші на допомогу сім’ям учасників АТО та займатимуться велоспортом.

«Ми довго мордувались, чи проводити цього року свято кави, зважаючи на події у країні, однак все ж вирішили, бо вважаємо, що фестиваль ми зможемо переформатувати і перетворити його на інструмент благодійності», – повідомив під час прес-конференції  16 вересня організатор свята «На каву до Львова» Андрій Сидор.

Він розповів, що мистецький формат свята буде поєднано із соціальною складовою особливим чином. Під час фестивалю кожен охочий матиме змогу приєднатись до благодійної акції зі збору коштів на допомогу сім’ям учасників АТО, взявши участь у створенні кавового панно «Make coffe. Not war».

«Кожен, хто здійснить благодійний внесок, отримає кавову зернину, яку зможе долучити до величезного панно. Зібрані гроші буде передано у благодійний Фонд Гарнізонного храму св. Петра і Павла у Львові, який замається допомогою учасникам АТО та їхнім сім’ям», – заявив Андрій Сидор.

Також, зі слів Сидора, протягом останніх декількох тижнів низка ресторанів міста вже передають на підтримку армії гривню з кожного оплаченого в закладі чеку, а учасники кавового свята також приєднались до цієї ініціативи.

«З радістю ресторатори відгукнулись і на пропозицію організаторів «Кавового ярмарку», який вже традиційно проходитиме  в рамках свята, і віддадуть 1 гривню з кожного проданого горнятка кави на потреби збройних сил», – розповів Андрій Сидор.

Вперше у Львові в рамках свята презентуватимуть обладнання та аксесуари світових та українських кавових брендів – КаваEXPO. Також гості «На каву до Львова» зможуть побувати на п’яти офіційних національних чемпіонатах кавових професіоналів.

«До Львова з’їдуться майстри кавової справи з усіх куточків України, всі вони зможуть взяти участь у 5 національних чемпіонатах з кавового мистецтва: чемпіонаті серед баріста, дегустаторів кави, чемпіонаті з обсмажування кави, а переможці Першого національного чемпіонату брюверс кап презентуватимуть Україну на Світовому чемпіонаті, який заплановано у червні 2015 року у Швеції», – розповів організатор фестивалю.

Також вперше на святі буде проведено національний чемпіонат з приготування кави у джезві, повідомив Андрій Сидор.

Організатор кавового велотуру Вікторія Веселовська розповіла, що на другий велопробіг «Кавова ВелоМИЛЯ» у рамках «На каву до Львова» зареєструвались вже 300 велосипедистів, і це ще не межа.

«Реєстрація ще відкрита, триватиме до 19 вересня на сайті кавового свята за адресою www.coffeefest.lviv.ua, ми маємо надію провести солідаризуючий кавовий велотур нашим містом, будемо об’єднуватись і спілкуватись також у рамках проекту «Нічне катання на велосипеді Львовом», ­ – розповіла Вікторія Веселовська.

Учасники «Кавової велоМИЛІ» стартуватимуть 20 вересня об 11:00 з площі Музейної, далі веломандрівка охопить центральні вулиці міста і фінішуватиме на площі біля Домініканського собору.

Також, зі слів організаторів, традиційно у рамках свята пройде «Кавовий тур» містом: львів’яни, гості фестивалю, кавові Король і Королева вирушать у тур кав‘ярнями міста, щоб обрати найкращу.

«У рамках свята у центрі Львова біля Ратуші буде розміщено дві невеликі сцени, одна з них буде мати форму карти України, і на цій карті, запевняю, будуть всі територіальні одиниці нашої країни, сцена буде інтерактивна, підсвічена», – повідомив Андрій Сидор.

Також у рамках фестивалю «На каву до Львова» вже традиційно біля Ратуші працюватиме кавова пошта.

«Для львів’ян та гостей міста традиційно буде працювати «Кавова пошта», буде поштар, люди зможуть заповнити і надіслати листівку просто з площі Ринок у будь-який куточок Земної кулі», – розповів організатор щорічного кавового свята.

Традиційно організаторами «На каву до Львова» виступає компанія «ДікАрт» за підтримки SCAE Україна (Асоціація Спешіалті Кави Європи), Львівської свічкової мануфактури та Львівської міськради.

Джерело: Zaxid.net