У НХМУ буде благодійний Літературний вечір «Донбас. Колір землі» 23 Жовтня 2014 17:19

У НХМУ буде благодійний Літературний вечір «Донбас. Колір землі»

У Національному художньому музеї України (вул. М. Грушевського, 6, м. Київ) 24 жовтня о 18 годині буде Літературний вечір «Донбас. Колір землі» у рамках проекту «Леви своїх не кидають».

Учасники: Іван Андрусяк, Світлана Богдан, Сергій Богдан, Олена Гусейнова, Валентина Заха-Бура, Олаф Клеменсен, Володимир Рафієнко, Катріна Хаддад, Ірина Цілик,  Любов Якимчук.

Вхід на акцію вільний. Грошова допомога по можливості – від 0 коп. до… Всі кошти будуть спрямовані на лікування поранених українських військових.

Колір землі Донбасу. Який він тепер? Яким був колись? Який насправді? Який влітку, восени і взимку? Якщо стати по коліна в цю землю, якого кольору стануть ноги, коли ти вийдеш? А якщо по шию? Яким буде тіло за кольором? Для кожного письменника, так само, як і для художника, колір землі свій, особистий… Умбра… Сієна… Охра…Червона охра… Кобальт фіолетовий… Кадмій червоний темний… Як пахнуть ці кольори?

Програма «Леви своїх не лишають» передбачає проведення спеціальних подій, всі кошти від яких будуть спрямовані на допомогу пораненим військовим та постраждалому музею в м. Луганськ. Заплановано творчі зустрічі, майстер-класи, концерти, кінопокази з обговореннями, книжковий обмін, мистецька лотерея та інше. Всі охочі можуть залишати для воїнів листи і малюнки, а також робити посильні внески, обмінюючи їх на символічних «левів». Звіт про використання коштів буде публікуватися на інформаційних ресурсах НХМУ та УЦРМС, а також надсилатися доброчинцям електронною поштою за їх бажанням.

Проект триватиме до перемоги.