Оголошується конкурс журналістських робіт, присвячених проблемі виховання дітей в інтернатах 31 Жовтня 2014 14:04

Оголошується конкурс журналістських робіт, присвячених проблемі виховання дітей в інтернатах

Програма конкурсу

Громадянська кампанія «Відкриваємо двері дітям»

Представництво благодійної організації «Надія і житло для дітей» в рамках громадянської кампанії «Відкриваємо двері дітям» www.openingdoors.org.ua оголошує про проведення конкурсу журналістських матеріалів, присвячених проблемі зростання дітей в інтернатах та необхідності реформування системи захисту дітей.

На сьогодні десятки тисяч дітей в Україні виховуються в інтернатах. Суспільство не замислюється над тим, якими руйнівними є наслідки такого виховання. Численні дослідження свідчать, що лише зростання в сім’ї є запорукою нормального розвитку дитини. Тому головним завданням суспільства і держави є підтримка сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та мотивація їх не відмовлятися від виховання своїх дітей.

Головною метою конкурсу журналістських матеріалів є привернення уваги суспільства до шкоди і неприйнятності зростання дітей в інтернатах та важливості проведення реформи  системи захисту дітей, яка б забезпечила виховання всіх дітей в сім’ї або умовах максимально наближених до сімейних.

На конкурс приймаються матеріали різного спрямування, в тому числі журналістські розслідування, присвячені проблемам функціонування інтернатних закладів, умовам перебування в них дітей, безправності та беззахисності вихованців подібних закладів, жорстокого поводження з дітьми, захисту майнових прав неповнолітніх, адаптації та працевлаштування випускників інтернатів, перевагам виховання в родині, прикладам ефективного реформування системи тощо.

Рятуючи дітей від інтернатів та повертаючи їх в сімейне середовище, ми даруємо їм справжнє дитинство та шанс на щасливе майбутнє.

Участь у конкурсі можуть взяти засоби масової інформації та журналісти як друкованих видань, так і теле-, радіокомпаній, інтернет-видань.

Вимоги до матеріалів

Для участі у конкурсі необхідно надіслати заявку (у довільній формі) із відомостями про ЗМІ – назва ЗМІ, юридична та фактична адреса, реквізити, контактні телефони, тираж (аудиторія).

Конкурс триває з 1 вересня по 31 грудня 2014 року.

Детальна інформація, що стане у нагоді при підготовці матеріалів, а також критерії оцінки робіт наведено у Програмі конкурсу.

Матеріали, які будуть надіслані на конкурс, повинні відповідати зазначеній тематиці, а також підтверджуватися наявністю примірника газети, сюжету тощо.

Матеріали та заявку на конкурс просимо надсилати на електронну адресу: [email protected].

Умовами конкурсу передбачено визначення п’ятьох переможців за 1 місце, трьох переможців за 2 місце та трьох переможців за 3 місце. Нагорода за 1 місце – 10 тис. грн., за 2 місце – 7 тис. грн., за 3 місце – 3 тис. грн. Найактивніші редакції отримають спеціальні призи та подарунки.

Довідки за телефоном: (044) 483-77-83.

Конкурс проводиться в рамках громадянської кампанії «Відкриваємо двері дітям» www.openingdoors.org.ua, національний координатор кампанії – Представництво благодійної організації «Надія і житло для дітей». Організацію конкурсу здійснено за підтримки Головного Національного партнера – Фонду Ріната Ахметова.