На благодійному аукціоні «Чарівна вишиванка» вінничанам вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень 21 Листопада 2014 22:48

На благодійному аукціоні «Чарівна вишиванка» вінничанам вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень

У Вінницькій галереї сучасного мистецтва «Інтер-Шик» пройшов благодійний аукціон «Чарівна вишиванка». В рамках даного проекту дизайнер Людмила Бушинська розробила вишиванку, що змінює свій колір під променями сонця, яку внесли в Книгу рекордів України, як унікальний арт-витвір. Всього 40 таких чарівних вишиванок будуть продані з аукціонів, а зібрані кошти використають для створення всеукраїнського пісенного фестивалю – конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями.

За словами організатора та дизайнера вишиванок Людмили Бушинської, «Чарівна Вишиванка» – це благодійний аукціон, який планує охопити великі міста України.

– Ми плануємо провести подібні аукціони не лише у Вінниці, а й у Києві та Дніпропетровську, – розповідає дизайнер одягу. – Виручені кошти з благодійного аукціону підуть на допомогу дітям та молоді з особливими потребами. Щиро сподіваємося, що наш задум стане стійкою платформою для реалізації музичних талантів дітей та молоді з обмеженими можливостями.

За словами Людмили Станіславенко, голови ГО «Рада Вінниччини» обов’язок кожного з нас піклуватися про ближніх особливо коли мова йде про дітей.

– Я вдячна Людмилі Бушинській за вдалу організацію благодійного аукціону, адже сьогодні більшість збирає кошти на АТО. В зв’язку з цим проблеми людей та дітей, з особливими потребами, відходять на другий план. Приємно, що Олена Степанівна не забуває про них та всіляко підтримує своєю працею та талантом. Впевнена, що гроші, які були сьогодні виручені допоможуть дітям у розвитку їхніх вмінь та послужать свого роду стартом для нових досягнень.

Початкова ціна лотів складала 2900 гривень, проте найдешевша вишиванка була продана за сім тисяч гривень. Загалом під час проведення аукціону організаторам вдалось зібрати понад 80000 гривень, а найдорожча вишиванка була куплена за 10000.

Джерело: iLikeNews.com