Стартував Регіональний конкурс «Благодійна Львівщина-2014» 27 Грудня 2014 13:28

Стартував Регіональний конкурс «Благодійна Львівщина-2014»

З кінця листопада 2014 року у п’яти областях України стартували регіональні етапи Національного конкурсу «Благодійна Україна». Житомирщина, Буковина, Одещина, Херсонщина, Запорізький край шукатимуть і відзначатимуть кращих доброчинців. А сьогодні до цього кола доєдналася Львівщина.

26 грудня 2014 року у Львові в Антикафе «CoMMuna» відбулася презентація III регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина». У заході взяли участь Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, голова Правління громадської організації «САМІ», голова Оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина» Андрій Породко, член Оргкомітету, голова Ради Фонду імені Марії Заньковецької Тарас Лисак, співачка, член Наглядової ради Регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина» Оксана Муха.

Конкурс «Благодійна Львівщина» є регіональним етапом Національного конкурсу «Благодійна Україна» – єдиного загальнонаціонального проекту з пошуку та відзначення кращих благодійників та найбільш ефективних доброчинних ініціатив. Конкурс заснований у 2012 році Асоціацією благодійників України. У попередні роки регіональні конкурси «Благодійна Україна» проходили у трьох областях – Одеській, Херсонській та Львівській. Нині до цього кола доєдналися Житомирська, Чернівецька та Запорізька області.

Організатором регіонального конкурсу є ГО «САМІ», співорганізатори – ГО «Центр ділового партнерства», Благодійний фонд імені Марії Заньковецької, Інститут екуменічних студій Українського Католицького Університету, відділ громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР.

На сьогодні вже сформовані регіональні керівні органи конкурсу «Благодійна Львівщина». Голова Регіонального оргкомітету – Андрій Породко, голова Правління громадської організації «САМІ».

Регіональна Наглядова рада:

  • Федір Стригун, художній керівник театру ім. Марії Заньковецької, голова Наглядової ради;
  • Оксана Караванська, провідний дизайнер;
  • Мирослав Маринович, віце-ректор Українського Католицького Университету;
  • Тарас Возняк, громадський діяч;
  • Оксана Муха, співачка.

Регіональна конкурсна комісія також вже сформована, її очолює Павло Хобзей, віце-ректор Українського Католицького Університету. За умовами конкурсу, повний склад конкурсної комісії не розголошується аж до церемонії нагородження.
Номінації, в яких визначатимуться кращі благодійники Львівщини:

  • Благодійник: компанія – великий бізнес.
  • Благодійник: компанія – середній бізнес.
  • Благодійник: малий бізнес (в т.ч. фізична особа – підприємець).
  • Благодійник: фізична особа.
  • Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація).
  • Благодійник – неурядова організація.
  • Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота).
  • Народний благодійник.
  • Благодійна акція (проект, програма) року.

Спеціальні номінації:

  • Ефективне використання благодійної допомоги.
  • Благодійність у медіа.
  • Інновації в благодійності.

Як взяти участь у конкурсі? Заявки на участь у регіональному конкурсі «Благодійна Львівщина» вже зараз можуть подавати доброчинні організації, соціально відповідальний бізнес та фізичні особи-благодійники, які базуються і здійснюють свою діяльність у Львівській області.

Заявки встановленої форми подаються виключно в електронному вигляді на адреси: [email protected] та [email protected]. Форму конкурсної заявки можна отримати на офіційному сайті конкурсу http://blagoukraine.org/.

Останній термін подання заявок – 15 лютого 2015 року. Після цього розпочне роботу Регіональна конкурсна комісія.

Звертаємо увагу майбутніх учасників конкурсу: всі заявки, що надходять з областей, де організовується регіональний конкурс, братимуть участь і в Регіональному, і у Національному конкурсі «Благодійна Україна». Так, заявки від львівських благодійників, – незалежно від того, надійдуть вони на адресу регіонального чи національного оргкомітету, – спочатку візьмуть участь у конкурсі «Благодійна Львівщина», а потім будуть розглянуті конкурсною комісією на загальнонаціональному рівні.

Нагороджувати переможців конкурсу «Благодійна Львівщина» будуть 27 лютого. Переможці конкурсу отримають бурштинових янголів.

Крім цього, оргкомітетом відбудеться визначення активних діячів соціально-благодійних сфер спеціальною нагородою — «Львів соціальний».

«Зараз дуже важливо говорити про благодійність, – каже Олександр Максимчук, голова Асоціації благодійників України. – Після Майдану люди почали частіше жертвувати гроші. Відтак кожен, хто робить
добру справу, заслуговує на визнання».

«Ефективність допомоги – це один із критеріїв, за яким обиратимуть переможців. До прикладу, уявімо ситуацію, що львівська родина пожертвувала 500 гривень і таку ж суму дала величезна фірма. Зрозуміло, чиї гроші більше оцінюються. Ми під час конкурсу це враховуватимемо», – пояснює Андрій Породко.

Запрошуємо львівських благодійників представити українському суспільству свої добрі справи і взяти участь у конкурсі «Благодійна Львівщина»!

Координати Оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина»: e-mail: [email protected], телефони для довідок: (044) 537-12-80, (032) 253-0-252.

Нагадаємо, Національний конкурс «Благодійна Україна-2014» стартував 22 липня 2014 року. У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2014 року.