Благодійний проект збирає книжки для сільських бібліотек 24 Березня 2015 12:52

Благодійний проект збирає книжки для сільських бібліотек

З 2 по 17 квітня триватиме благодійний проект зі збору книг для сільських бібліотек, який ініціював Фонд Дарини Жолдак за підтримки ГО «Форум видавців» і Міністерства освіти та науки України.

Його мета – доставити у найвіддаленіші куточки країни 100 000 одиниць різноманітної дитячої літератури, які б частково вирішили проблему вкрай поганого наповнення бібліотек сіл.

«В Україні близько 15 тисяч сільських бібліотек – це 80% від загальної кількості публічних бібліотек. Основна проблема – відсутність нових надходжень, за останні 20 років оновлення фондів скоротилося на 90%. Чверть відвідувачів – це діти, однак через брак фінансування, бібліотекарі часто не можуть запропонувати їм нічого нового й цікавого», − йдеться на офіційному сайті проекту.

Організатори закликають всіх небайдужих приєднатися до благородної справи, поділившись художньою дитячою літературою, виданою у 2000-2014 роках. За попередніми даними участь у проекті візьмуть 25 міст України, мапа з розташуванням місць прийому книг вже є на сайті проекту.

Джерело: Gazeta.ua