Учасники фестивалю «Файнокрай» відвідали у Запоріжжі військовий полігон 15 Травня 2015 13:52

Учасники фестивалю «Файнокрай» відвідали у Запоріжжі військовий полігон

12 травня талановиті діти та молодь Запоріжжя завітали на військовий полігон з творчою програмою. Вони привезли українським захисникам майже півторагодинне свято позитиву, щастя, гарних душевних пісень і поезії. Захід відбувся у рамках Шостого Міжнародного Фестивалю мистецтв, науки та культури «Файнокрай».

Для хлопців і дівчат у формі, не звертаючи уваги на перемінний дощик, юні талановиті запоріжці з числа лауреатів міжнародних вокальних конкурсів і фестивалів – Сергій Соловйов, Вікторія Шпигун й Юлія Горда, виконували сучасні пісні, які зривали шквал овацій від бійців та голосні прохання виконати деякі композиції на «біс».

Сучасна молодіжна поезія також не залишила нікого байдужими – життєві цінності, особливо, коли самостійно відчуваєш вартість та крихкість життя, ширше відкривають очі на побут, емоції, стосунки, політику, життя… Андрій Хмельницький, Ліка Асатіані, Олег Птицин, Майя Лі, Ліза Дружиніна та Віталій Бесталанний емоційно ділилися з присутніми своїми римами та строфами.

Під творчим враженням на імпровізовану сцену почали проситись самі бійці, аби презентувати власні вокальні та декламацькі здібності. В цьому пощастило тільки одному "просто Андрію", як він себе назвав – і полинули над полігоном вічні слова Сосюри про Батьківщину, про любов та повагу до країни та людей.

«Такі заходи гарно впливають на дух та життя бійців. Приємно ж знати, що твою роботу люблять та поважають, що там, в тилу, про тебе піклуються не тільки волонтери, що є можливість хоч на хвилинку відволіктись від горя, суму та буденності та зануритись у творчість. Щиро вдячні хлопцям і дівчатам за таку цікаву концертну програму», – каже майор Олег Скляров.

Закінчився ж «творчий підвечірок» груповими фото бійців з виконавцями та дружньою бесідою за чашкою чаю з булкою та згущеним молоком.

Нагадаємо, фінальний гала-концерт VI Міжнародного Фестивалю мистецтв, науки та культури «Файнокрай» відбудеться завтра, 16 травня, у Палаці Культури «Орбіта».

За інформацією ЗОМОГ «Наше щасливе життя»


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото