У Житомирі влаштували Великий бал благодійників, щоб зібрати кошти на дім для багатодітної родини 1 Травня 2015 14:58

У Житомирі влаштували Великий бал благодійників, щоб зібрати кошти на дім для багатодітної родини

29 квітня 2015 року у Житомирі відбувся перший Великий бал благодійників. Організаторами акції виступили Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі», Відділ соціального служіння Житомирської єпархії УПЦ Київського Патріархату, Благодійний фонд «Сім’Я», Благодійний фонд «Зігрій любов’ю дитину» та Асоціація благодійників України. На дійство запросили артистів, підприємців, політиків, громадських активістів та духовенство; загалом на балу були присутні понад 100 чоловік.

Бал влаштували з метою збору коштів на придбання будинку для родини Хачатрян, яка виховує шістьох малолітніх дітей. Подружжя багато років займається благочинністю, допомагає безхатченкам, але власного житла досі не має. У зборі коштів об’єднали зусилля громадських і доброчинних організацій та відомих особистостей.

«Для нас це було несподівано, і коли я сказала своєму чоловіку, він каже: «Ти що жартуєш? Такого не буває». Ми вже прийняли це як Божу ласку до нас. Звісно, ми мріємо про великий будинок, щоб нам було достатньо місця, але в наших мріях не просто будинок, а будинок, яким ми можемо служити людям», – розповіла Олена Хачатрян.

«Житловий будинок для такої родини коштує 70 тисяч доларів. Сьогодні ми лише розпочинаємо кампанію зі збору коштів. Гроші від аукціону та лотереї, а також пожертви від поважних гостей сьогодні підуть саме на цю родину. Друга мета – це нагородження благодійників Житомира, а також артистів України, які надають посильну допомогу своїми концертами, збором коштів для військових або поранених у зоні АТО», – сказав, відкриваючи бал, голова правління організації «Все робимо самі» Богдан Купчинський.

Під час балу відбулося нагородження житомирських доброчинців медалями «За жертовність та любов до України».Відзнаки вручив Святіший Патріарх Філарет. Їх отримали Ольга Сердюкова (фонд «Зігрій любов’ю дитину»), співачки Анастасія Приходько, Анжеліка Рудницька, Олена Гребенюк, Оксана Стебельська, меценат Микола Поліщук, господиня «Львівської майстерні шоколаду» Людмила Зубко, депутат Житомирської міської ради Валерій Онопрієнко, народний депутат України Борислав Розенблат, освітяни – директор ЗОШ №21 Світлана Ремінець, директор ЗОШ №7 Валентина Чубінська, директор ЗОШ №17 Марія Сервачук, директор ліцею №25 Галина Пономарьова, а також генеральний директор Житомирської ОДТРК Василь Головецький.

Під час балу було оголошено про створення Житомирського клубу благодійників «Янголи добра». Клуб охоплює доброчинців і небайдужих людей Житомира та області, які спільними зусиллями допомагати людям, які опинилися в біді. Під час балу Клуб вручив перші відзнаки, їх отримали настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко, а також співачки Марина Одольська, Жанна Боднарук, Лєна Дарк та Ангелія.

Бал тривав понад 4 години. Окрім урочистостей та нагороджень, його гості мали змогу потанцювати та насолодитися прекрасними концертними номерами від Жанни Боднарук, Олени Гребенюк, Марини Одольської, Анжеліки Рудницької, Лєни Дарк, Ангелії, бандуристки Світлани Ніконорової, а також юнацьких творчих колективів Житомира. Ведучою свята виступила Оксана Стебельська і гурт «Українські барви». А під час балу відбулися благодійна лотерея та аукціон, лотами яких були твори житомирських митців та дитячі поробки.

За підсумками балу для родини Хачатрян зібрали 20 тисяч гривень. Організатори певні, що це тільки початок і планують продовжувати збір коштів.

Фото Максима Короденка


Галерея (119 фото)

* Для перегляду клікніть на фото