В Полтаві пройшов перший в Україні благодійний турнір з Мафії 6 Липня 2015 14:25

В Полтаві пройшов перший в Україні благодійний турнір з Мафії

4-5 липня в Полтаві в однойменному ресторанному комплексі проходив дводенний благодійний турнір по інтелектуальній грі в Мафію – Mafia Help Open. Всі зібрані кошти підуть на допомогу Зіньківському дитячому будинку для дітей з обмеженими можливостями.

Mafia Help Open – це перший благодійний турнір по грі в Мафію в Україні. Організований він спільними зусиллями Rossoneri Mafia Promo Group та Благодійного фонду Help Group.

«Ідея організації такого турніру була давно, – розповідає один співзасновник Mafia Help Open Віталій Балу. – Грали з «Пані Марго», яка є співзасновником фонду Help Group. Спочатку вона запропонувала своїм хлопцям зробити такий захід. Вони обговорили і запропонували вже нам. Ми не могли відмовити».

Прийняти участь у турнірі з’їхалося 30 гравців у Мафію з усієї України, а один гравець приїхав навіть зі столиці Білорусії – Мінська.

«Цього разу при організації труднощів практично не було. Всі гравці пішли назустріч. Не було практично скасування реєстрації, як це зазвичай буває на турнірах, – каже Віталій. – Ми залучили Федерацію гри в Мафію, вони нам допомогли і з рекламою, і з організацією. На наступний рік плануємо зробити цей турнір більшим – на 40 або на 50 осіб. І щоб цей турнір увійшов до рейтингу Федерації. Гравці більш вітально відносяться, якщо турнір рейтинговий».

Мафія – це інтелектуальна психологічна покрокова гра з детективним сюжетом. Вона моделює боротьбу інформованих один про одного членів організованої меншості проти неорганізованої більшості. В одній грі приймає участь від 8 до 16 гравців. Кожен наосліп витягає карту, яка вказує в якій команді буде знаходитись гравець – мешканців чи мафії. Триває гра до моменту поки або всі члени мафії не будуть ув’язнені, або поки всі мешканці не будуть «вбиті».

«В Мафію я граю вже трохи більше 2 років. На даний момент я чинний віце-чемпіон світу. Ми знали, що буде проходити такий турнір у Полтаві. Тим більше, що нас дуже давно сюди кличуть. Тому обома руками були за, – каже харків’янин Павло Недайвозов. – У повсякденному житті я займаюся програмуванням. А «Мафія» – це моє основне хобі, завдяки якому у мене з’явилося дуже багато знайомих у всіх містах України і не тільки».

Турнір тривав два дні та завершився 5 липня. За цей час 30 гравців зіграли 17 ігор. Кожна гра в середньому займає близько години.

«Перед грою особливих ритуалів в мене немає. А ось щоб випити кави або енергетик – це так. Тому що дуже багато думати треба, щоб мізки витримували потрійний потік думки. І все це цілий день – годин 10, – розповідає полтавець Максим Дрига. – Головні якості гравця в Мафію – це пам’ять і розуміння ситуації. Насправді будь-яка людина, яка хоч трохи розбирається в людях, зможе грати в Мафію».

Учасники турніру також отримали подарунки від дітлахів – вихованці інтернату зробили для гравців ляльки, дощечки і малюнки.

Організаційний внесок на турнір від гравця – 400 гривень. Всі зібрані кошти будуть направлені на потреби Зіньківського дитячого будинку-інтернату. Окрім коштів, майже кожен гравець привіз із собою ще й по кілька пакунків з речами та іграшками. «Наш будинок налічує 130 вихованців. Це діти з обмеженими можливостями – мають психічні або фізичні вади. Фонд Help Group є нашим шефом, тому благодійну допомогу як матеріальну, так і моральну, ми отримуємо регулярно, – каже директор інтернату Марина Приступа. – На що саме витратимо кошти, ми ще не обговорювали, але хочемо розширити реабілітацію».

За словами директора Благодійного фонду Help Group Давіда Джалагонії найголовніше для дітей навіть не подарунки, а увага. «Працюємо зі школою-інтернатом вже більше року. Раз на місяць намагаємося навідувати дітей. Іноді привозимо речі, іноді солодощі, іграшки. Але іноді не потрібні навіть подарунки – достатньо просто, щоб дітки отримали додаткові посмішки», – говорить Давід.

Допомогти діткам речами чи матеріально може кожен бажаючий. Фонд Help Group працює з понеділка по п’ятницю за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 225, офіс 312.

Джерело: 0532.ua