Житомир: на семінарі-практикумі «Благодійність в серці моїм» створили «Зелену книгу Житомирщини» 3 Серпня 2015 11:07

Житомир: на семінарі-практикумі «Благодійність в серці моїм» створили «Зелену книгу Житомирщини»

23-24 липня 2015 року в Житомирі відбувся Всеукраїнський семінар-практикум «Благодійність в серці моїм». Протягом двох днів волонтери, активісти та благодійники обговорювали актуальні теми, розробляли та проводили благодійні заходи, а також взяли участь в регіональному експертному опитуванні «Стан розвитку благодійності – Житомирщина 2014».

Організаторами семінару виступили Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі», БФ «Сім’Я», клуб благодійників «Янголи добра», БФ «Зігрій любов’ю дитину», Відділ соціального служіння та благодійництва УПЦ КП Житомирської єпархії та Асоціація благодійників України.

У перший день, 23 липня, директор з розвитку та комунікацій Асоціації благодійників України Катерина Соболева-Зоркіна презентувала «Зелену книгу української благодійності – 2014» та запропонувала учасникам семінару також долучитися до експертного опитування і створити «Зелену книгу Житомирщини».

Загалом в опитуванні взяли участь 26 експертів з Житомира та області, які представляють громадські, благодійні та волонтерські організації, навчальні заклади, соціально відповідальний бізнес. Експертам був запропонований скорочений варіант анкети (без рейтингової частини).

Опитування проводилося за методологією Національного експертного опитування «Стан розвитку благодійності в Україні» в «живому» режимі під час презентації «Зеленої книги». Учасники семінару, заповнюючи анкету, мали змогу висловити свою думку і побачити, чи співпадає вона з думкою експертів з усієї України.

«Зелена книга Житомирщини» була представлена у другий день роботи семінару, 24 липня. У переважній більшості питань думка житомирських експертів збігається із загальноукраїнською «Зеленою книгою».

На семінарі також були порушені інші теми, близькі для учасників заходу – благодійність у медіа, благодійність в житті церкви, благодійність і сім’я, діяльність благодійних фондів, благодійність в дитячому середовищі. Одним зі спікерів семінару стала оперна співачка Олена Гребенюк. Вона розказала присутнім про благодійність у шоу-бізнесі, а також дала благодійний концерт в телецентрі на підтримку важкохворого хлопця з Житомира Миколки Кирилюка.

Благодійники змогли не лише почути важливі теми семінару, але і на практиці показати свою турботу і любов до ближніх. 24 липня учасники семінару розділились на дві команди. Одна команда направилась у церкви міста, аби помолитись за нужденних та за Мир в Україні, адже молитва є великою силою, якщо її проголошує людина з добрим серцем. Друга група благодійників вирушила у сквер за Будинком правосуддя, щоб приготувати їжу та нагодувати безхатьків міста і тим самим подолати бар’єр між благодійниками і людьми, які потребують допомоги.

Всі учасники отримали сертифікати про проходження семінару, а також незабутні враження від почутого і набутого досвіду.

Організатори дякують ювелірному дому «ZARINA» та депутату Житомирської міської ради Володимиру Кропивницькому за допомогу в проведенні заходу. Окрема подяка партнерам, які надали приміщення та все необхідне для проведення семінарських занять, – приватній школі «Всесвіт» та ресторану «Анна».


Галерея (12 фото)

* Для перегляду клікніть на фото