Фестиваль громадських організацій «Воля громади»: нагода повчитися плюс дієвий відпочинок 26 Серпня 2015 11:49

Фестиваль громадських організацій «Воля громади»: нагода повчитися плюс дієвий відпочинок

Близько 30 громадських організацій та об’єднань взяли участь у першому Всеукраїнському фестивалі громадських організацій «Воля громади». Захід пройшов 22-23 серпня у Києві, на території етно-парку «Городець Княжий».

Затишна атмосфера, магія природи і свіжого повітря (заходи відбувалися у зоні відпочинку на берегах річки Десенки та озера Гнилуша), відкритий і вільний формат спілкування – ось головні ознаки фестивалю, який став для його учасників, а це близько 100 громадських активістів з різних куточків України, не тільки нагодою отримати корисну інформацію, а й дієвим відпочинком.

Асоціація благодійників України спільно з Благодійним фондом «Сопричастя» організували у рамках фестивалю благодійний майданчик. Майданчик працював 22 серпня, перед його слухачами виступили керівник просвітницького благодійного проекту «Обрані діти» Руслан Бахтиєв, голова правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Марина Антонова, мисткиня і громадська діячка Анжеліка Рудницька, віце-президент Асоціації благодійників України Олександр Олійник, виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду «Help Young» Рустам Бекназаров, координатор і засновник ГО «Вільний вибір» Тетяна Руденко, продюсер і художник, голова ГО «Джем Толока» Ігор Янчук.
Експерти розкрили низку питань з теорії благодійності, окреслили проблеми законодавства у благодійній сфері, розповіли про рейтингування благодійних організацій, ініціацію, організацію та модерацію благодійних проектів, актуальні можливості фандрайзингу, роль відомих особистостей у розвитку та промоції доброчинності, різні аспекти докладання зусиль благодійників. Кожен виступ експертів знаходив відгук серед слухачів, після виступів зав’язувалися жваві дискусії, які переростали у загальне обговорення нагальних проблем у сфері доброчинності та пошуки шляхів їх подолання.

Окрім благодійного, на фестивалі працювали патріотичний, екологічний, дитячо-молодіжний, інформаційно-економічний і творчий майданчики. Також усі бажаючі мали змогу долучитися до плетіння маскувальної сітки, яке організували активісти спілки «Берегиня», подивитися театралізоване дійство театру живої історії «Камелот», який реконструює події лицарських часів, покататися верхи, послухати живу музику, взяти участь у спільному приготуванні вечері на багатті.

Організатором фестивалю виступили Громадська спілка «Воля Громади», ГО «Вольниця», МГО «Нова Атлантида», Екологічний рух «За Затишину Землю», співорганізатори – рух «Let’s Do It, Ukraine», Школа Громадських Проектів, Асоціація благодійників України, Театр живої історії «Городець Княжий», БФ «Сопричастя», ГО «Поруч».

Виступ Руслана Бахтиєва

Виступ Марини Антонової

Виступ Анжеліки Рудницької

Виступ Олександра Олійника

Фото Максима Короденка


Галерея (38 фото)

* Для перегляду клікніть на фото