Конференція Асоціації благодійників затвердила стратегічні напрями діяльності організації на 2016-2017 роки 16 Жовтня 2015 22:51

Конференція Асоціації благодійників затвердила стратегічні напрями діяльності організації на 2016-2017 роки

9 жовтня 2015 року в Києві у приміщенні Міського будинку вчителя відбулася чергова звітно-виборча Конференція Всеукраїнської благодійної організації «Асоціація благодійників України». Делегати Конференції – а це представники 35 членів Асоціації, які мають право вирішального голосу – ухвалили рішення Правління щодо членства в Асоціації, прийняли звіт Правління та затвердили стратегічні напрями діяльності на наступні два роки.

За два роки, що минули від попередньої Конференції членів Асоціації благодійників, рішенням Правління до лав організації було прийнято 16 нових членів. Разом з тим, згідно з поданими заявами, 2 члени було виключено (Громадська організація «Центр філантропії» та Куц Світлана). У зв’язку з неможливістю встановити комунікацію або відсутністю інформації про діяльність протягом 12 календарних місяців і більше, 8 організаціям змінено статус – переведено в асоційовані члени. Це:

  1. Міжнародний благодійний Фонд «Планета взаємодопомоги»
  2. Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу»
  3. ТОВ «Видавництво «Глоуберрі Букс»
  4. Всеукраїнський Благодійний Фонд «Відродження життя в Україні»
  5. Львівська Благодійна організація «Фонд Ляни Новак «Велике серце»
  6. Благодійна організація «Благодійний фонд «Батьківська земля»
  7. Благодійний фонд «Україна для дітей»
  8. Українська Поліцейська Автомобільна Корпорація

Конференція прийняла ці рішення Правління, а також ухвалила заявку про вступ до Асоціації нового члена – Благодійної організації «Український фонд благодійництва» (м. Житомир).

Звіт Правління про діяльність Асоціації благодійників за період ІІІ квартал 2013 – ІІІ квартал 2015 року представив Президент Асоціації Олександр Максимчук. Він коротко охарактеризував головні засади роботи Асоціації, нагадав склад керівних органів – Наглядової ради та Правління, а також охарактеризував основні програми і проекти, що їх реалізувала Асоціація благодійників у цей період.

Олександр Максимчук розповів про основні проекти Асоціації – Національний конкурс «Благодійна Україна», Зелену книгу української благодійності, роботу з впровадження в Україні відсоткової філантропії, Національний конгрес «Благодійна Україна», а також представив найбільші спільні та партнерські проекти, реалізовані та підтримані Асоціацією. Це – Всеукраїнський конкурс дитячих і молодіжних благодійних проектів «Добро починається з тебе», відкриття після подій Майдану безкоштовної психологічної порадні, розпорядження коштами, спрямованими на надання цільової благодійної допомоги, Всеукраїнський молодіжний конкурс «Новітній інтелект України», партнерство в організації Екуменічного Соціального Тижня у Львові, підтримка діяльності Клубу благодійників Житомирщини «Янголи добра» та онлайн-аукціону «Від щедрого серця» та інші. Делегати Конференції схвалили звіт Правління одностайно.

Центральною подією Конференції стало затвердження стратегічних напрямів діяльності Асоціації на 2016-2017 роки. Олександр Максимчук запропонував продовжувати традиційні програми і проекти, а також розвинути новий проект Асоціації, започаткований у 2015 році – «Благодійний сертифікат». Також Президент Асоціації повідомив, що відтепер Асоціація бере під своє «крило» конкурс дитячих та молодіжних благодійних проектів «Добро починається з тебе».

Окрім цього, було запропоновано значно поглибити діяльність Асоціації у напрямі інституційного розвитку благодійності й охопити такі сфери:

  • створення системи оцінки роботи благодійних організацій України;
  • розширення роботи з вдосконалення законодавства у сфері благодійності (створення «Благодійного кодексу», відсоткова філантропія);
  • експертна робота із залучення учасників волонтерського руху до системної благодійності;
  • організовані форми підтримки благодійності в інституціях гуманітарної сфери України.

До роботи із вдосконалення законодавства доєдналася Марина Ставнійчук, член Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія) від України (2007-2013 рр.), заслужений юрист України, кандидат юридичних наук. Марина Іванівна – один з найбільш авторитетних в Україні фахівців у галузі права. Вона погодилася стати експертом Асоціації благодійників та допомагати у роботі в цьому напрямі.

Під час Конференції також була ухвалена низка організаційних рішень. Так, делегати одноголосно висловилися за переобрання Президентом Асоціації благодійників України Олександра Максимчука і затвердили Правління Асоціації у такому складі:

  • Олександр
    Максимчук – Президент
  • Олександр Олійник
  • Володимир Демчак
  • Ольга Вієру
  • Марина Антонова
  • Анжела Кузнєцова
  • Андрій Іонов
  • Лариса Мудрак

Також делегати Конференції затвердили Наглядову раду Асоціації благодійників у складі:

  • Марина Криса – Голова
  • Анжеліка Рудницька
  • Маргарита Січкар
  • Роман Корнійко
  • Сергій Фоменко


Галерея (142 фото)

* Для перегляду клікніть на фото