Митці-волонтери дали благодійний концерт у реабілітаційному центрі для ветеранів війни у селі Циблі 16 Листопада 2015 15:30

Митці-волонтери дали благодійний концерт у реабілітаційному центрі для ветеранів війни у селі Циблі

У селі Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області розташовано один з найбільших в Україні реабілітаційних шпиталів – Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни. Вже понад 40 років у Центрі поправляють здоров’я українські воїни – учасники Другої світової війни та ветерани війни в Афганістані. А тепер ряди пацієнтів Центру поповнили хлопці, які відновлюються після поранень у зоні АТО.

На разі у центрі перебувають близько 600 ветеранів – представників трьох поколінь наших захисників. Близько 300 з них – воїни АТО. Протягом місяця небайдужі українці, відгукнувшись на заклик президента Мистецької агенції «Територія А» Анжеліки Рудницької, збирали допомогу для мешканців шпиталю. На зібрані кошти (а це близько 4 тисяч гривень) закупили сантехніку – унітази, змішувачі та комплектуючі до них, також зібрали посуд, білизну, одяг, солодкі подарунки.

13 листопада 2015 року в клубі Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни відбувся благодійний концерт «Територія А» збирає друзів». В гості до наших захисників прибули представники Клубу успішних жінок Києва, Асоціації благодійників України, волонтери і активісти, і, звичайно ж, зірки-волонтери, об’єднані «Територією А». Заслужені артисти України Анжеліка Рудницька та Марина Одольська, виконавці Олег Павлишин та Володимир Назаров, гурт «Врода» і родзинка – всесвітньовідомий скрипаль з Канади Василь Попадюк – такий зірковий склад не завжди збирають навіть столичні сцени. Звуковий супровід забезпечила івент-група PR MUSI©.

Глядачі почали збиратися в клубі задовго до початку концерту – такої кількості зірок тут ще не бачили. Слухачі концерту – а це ветерани війн, вдови і матері загиблих воїнів, а також діти-сироти, які мешкають у Циблях – виявилися щирою та вдячною публікою. Одразу почали підспівувати «Червону Руту» чудовому автору і виконавцю Олегу Павлишину, підтанцьовували запальним дівчатам із гурту «Врода». Уважно слухали і палко вітали народного артиста Росії Володимира Назарова, який не лише заспівав власні пісні, а й розповів, чому він з нинішньої Росії емігрував в Україну. Неймовірно пожвавилась публіка, коли Марина Одольська заспівала пісню «Твій літак»; цей момент ностальгії повернув усіх в епоху легендарного хіт-параду «Територія А», навіть з-за куліс артисти кричали: «Дя-ку-є-мо!». Примусила усіх плакати Марина і під свою пісню «Я забуду твої очі», під яку артистки та успішні жінки запросили на танець наших захисників. Шаленими оплесками слухачі зустрічали геніального Василя Попадюка – вже після першої композиції півтисячний зал стоячи аплодував і вигукував «Браво!».

Були на концерті і прем’єри та несподівані колаборації. Перед публікою предстало тріо у складі Анжеліки Рудницької, Марини Одольської та Василя Попадюка, які виконали разом пісню «Якщо любиш – кохай!». А наприкінці концерту Анжеліка Рудницька вперше публічно виконала свою нову пісню «Вірю». Концерт завершився спільним виконанням Гімну України, який співали усі – і артисти, і благодійники, і глядачі.

«Я надзвичайно вдячна усім добрим людям із великими серцями, які відгукуються на мої прохання допомогти нашим пораненим і діткам, – розповідає одна з організаторів та ініціаторів проекту «Територія А» збирає друзів» Анжеліка Рудницька. – Переконана, що не лише матеріальні речі, а й наше спілкування й пісні мають колосальний ефект і надихають наших воїнів. Особливо вдячна моїм колегам – артистам, які благодійно виступають у наших концертах вже не перший раз».

«Щиро дякую усім артистам, які завітали до нас і подарували радість тим, хто постраждав від війни, – сказав директор Центру Юрій Грінченко. – Ви робите те, чого ми зробити не можемо, – лікуєте душі».

Організаторами концерту виступили МА «Територія А», Асоціація благодійників України та Світлана Писаренко. Перед концертом доброчинці завітали до дітей-сиріт у Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Переяслав». Цими дітками вже давно опікується Клуб успішних жінок Києва, його представниці презентували своїм підопічним не лише зустріч із зірками, а й подарунки і смаколики.

Асоціацію благодійників на події представляла директор з розвитку та комунікацій Катерина Соболева-Зоркіна. Вона активно долучилася до організації заходу та забезпечила придбання подарунків для шпиталю.

Благодійний мистецький проект «Територія А» збирає друзів» приурочено до 20-річчя хіт-параду «Територія А». У рамках проекту планується протягом року організувати 20 концертів для наших захисників.

Фото Михайла Кузьменка


Галерея (29 фото)

* Для перегляду клікніть на фото