На Прикарпатті стартував регіональний етап «Благодійної України – 2015» 17 Грудня 2015 13:05

На Прикарпатті стартував регіональний етап «Благодійної України – 2015»

До числа областей, де шукатимуть та відзначатимуть кращих доброчинців, доєдналося Прикарпаття. 16 грудня 2015 року офіційно стартував регіональний конкурс «Благодійне Прикарпаття – 2015». Його організатором виступає Благодійна організація «Благодійний фонд «Ти-Ангел».

Конкурс «Благодійне Прикарпаття» є регіональним етапом Національного конкурсу «Благодійна Україна» – єдиного загальнонаціонального проекту з пошуку та відзначення кращих благодійників та найбільш ефективних доброчинних ініціатив. Конкурс заснований у 2012 році Асоціацією благодійників України. У перші роки регіональні конкурси «Благодійна Україна» проходили у трьох областях – Одеській, Херсонській та Львівській, у 2014 році до цього кола доєдналися Житомирщина, Буковина і Запорізький край, а у 2015 році конкурс приймають ще Вінницька та Івано-Франківська області, а також Бердичівський район Житомирської області.

До участі в конкурсі запрошуються усі причетні до благодійності – волонтери, громадські організації, соціальний бізнес, благодійники та отримувачі допомоги.

«Будь-хто, хто здійснював благодійницьку діяльність протягом календарного року, може подати заявку на участь у конкурсі. Номінуватися можуть також реципієнти, люди, котрі отримали допомогу від організації, волонтерів чи окремих осіб. В конкурсі ми фактично «замикаємо коло» з усіма учасниками благодійного руху – до участі запрошуємо як волонтерів, громадські організації, благодійників, так і реципієнтів, які отримали допомогу, та навіть ЗМІ, які висвітлюють питання благодійності», – сказав Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

Організатори сподіваються, що конкурс сприятиме популяризації благодійності та активізації руху в суспільстві. «Це визначна подія у волонтерському русі Прикарпаття», – каже про старт конкурсу керівник БФ «Ти-Ангел» Віталій Сабан.

На сьогодні вже сформовані регіональні керівні органи конкурсу «Благодійне Прикарпаття». Голова Регіонального оргкомітету – Віталій Сабан, керівник Благодійного фонду «Ти-Ангел».

Регіональна Наглядова рада:

  • Марія Серденько, виконуюча обов’язки директора Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей – голова Наглядової ради;
  • Ігор Цепенда, ректор Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника;
  • Людмила Андріїшин, президент благодійного фонду допомоги невиліковним хворим «Мати Тереза»;
  • о. Ярослав Рохман, голова Руху «За тверезість життя» при Івано-Франківській Архиєпархії УГКЦ;
  • Василь Вишиванюк, почесний консул Угорщини в Івано-Франківську;
  • Юлія Ляхович, керівник проектів та програм, представник платформи «Тепле Місто».

Також у Прикарпатському регіональному етапі конкурсу сформована Медіа-рада. До неї входять:

  • Ліліана Хомишин, журналіст телерадіокомпанії «РАІ» – голова Медіа-ради;
  • Ольга Рега, журналіст каналу новин «402»;
  • Юрій Надольський, редактор ОДТРК «Карпати»;
  • Андрій Філіппський, головний редактор газети «Репортер»;
  • Оксана Гузинець-Мудрик, засновник і шеф-редактор газети «Вікна»;
  • Оксана Кваснишин, член Спілки журналістів України.

Регіональна конкурсна комісія також вже сформована, її очолює Алла Шевченко, заступник директора школи-інтернату, громадський активіст. За умовами конкурсу, повний склад конкурсної комісії не розголошується аж до церемонії нагородження.

Як взяти участь у конкурсі? Заявки на участь у регіональному конкурсі «Благодійне Прикарпаття» вже зараз можуть подавати доброчинні організації, волонтери, соціально відповідальний бізнес та фізичні особи-благодійники, які базуються і здійснюють свою діяльність у Івано-Франківській області.

Заявки встановленої форми подаються виключно в електронному вигляді на адреси: [email protected] та [email protected]. Форму конкурсної заявки можна отримати, надіславши запит на вказані електронні адреси, або на офіційному сайті конкурсу http://blagoukraine.org/.

Останній термін подання заявок – 14 лютого 2016 року. Після цього розпочне роботу Регіональна конкурсна комісія. Планується, що нагородження переможців Регіонального конкурсу «Благодійне Прикарпаття» відбудеться 13 березня 2016 року.

Звертаємо увагу майбутніх учасників конкурсу: всі заявки, що надходять з областей, де організовується регіональний конкурс, братимуть участь і в регіональному, і у Національному конкурсі «Благодійна Україна». Так, заявки від благодійників
Івано-Франківщини, – незалежно від того, надійдуть вони на адресу регіонального чи національного оргкомітету, – спочатку візьмуть участь у конкурсі «Благодійне Прикарпаття», а потім будуть розглянуті конкурсною комісією на загальнонаціональному рівні.

Запрошуємо благодійників з Івано-Франківської області представити українському суспільству свої добрі справи і взяти участь у конкурсі «Благодійне Прикарпаття»!

Координати Оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійне Прикарпаття»: тел.: (099) 419-59-84, e-mail: [email protected]. Контактна особа – Віталій Сабан.

Нагадаємо, Національний конкурс «Благодійна Україна – 2015» стартував 16 вересня 2015 року. У конкурсі можуть брати участь благодійники та волонтери, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2015 року.


Галерея (1 фото)

* Для перегляду клікніть на фото