Прикарпаття: Янголи Добра потрапили у добрі руки 14 Березня 2016 14:21

Прикарпаття: Янголи Добра потрапили у добрі руки

Перший Регіональний конкурс «Благодійне Прикарпаття – 2015» завершився. Кращі благодійники Івано-Франківської області отримали своїх Янголів Добра та почесні дипломи. Урочиста церемонія нагородження відбулася в Івано-Франківському музеї мистецтв Прикарпаття. Організатором регіонального конкурсу виступив Благодійний фонд «Ти-Ангел».

Конкурсна комісія визначила переможців та лауреатів у 8 номінаціях.

«Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота)»

Переможець: Івано-Франківський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей із сільської місцевості.

Лауреат: Долинський районний будинок дитячої та юнацької творчості Долинської районної ради Івано-Франківської області.

«Волонтер: фізична особа»

Переможець: Станіславський Богдан Миколайович.

Лауреат: Калугіна Інна Юріївна.

«Ефективне використання благодійної допомоги»

Переможець: Вигодський навчально-реабілітаційний центр Івано-Франківської обласної ради.

«Інновації в благодійності»

Переможець: Благодійний фонд допомоги невиліковним хворим «Мати Тереза».

Лауреат: Громадська організація «За покликом серця».

«Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація)»

Переможець: Філія Всеукраїнського фонду «Деполь Україна» в м. Снятин.

Лауреат: Благодійний фонд «Вигодський край» ТзОВ «Уніплит».

«Благодійник – неурядова організація»

Переможець: Громадська організація «За покликом серця».

Лауреат: Громадська організація «Громадсько-християнський рух «Клич».

«Благодійна акція (проект, програма) року»

Переможець: Калугіна Інна Юріївна.

Переможець: Зразковий хореографічний колектив «Опільчанка» Рогатинської районної школи естетичного виховання учнів.

Лауреат: Благодійний фонд допомоги невиліковним хворим «Мати Тереза».

«Волонтер – організація»

Лауреат: Громадська організація «За покликом серця».

У церемонії нагородження взяв участь Президент Асоціації благодійників України, Голова Оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна» Олександр Максимчук. Вручаючи нагороду переможцям у номінації «Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота)», він підкреслив, що благодійність та волонтерство стали невід’ємною частиною нашого життя, і особливо приємно, що носіями «вірусу доброчинності» є все більше дітей.

«Популяризація доброчинності, відзначення найкращих прикладів ефективної діяльності в цій царині є одним з головних пріоритетів нашої Асоціації, – сказав Олександр Максимчук. – Дуже приємно, що до кола наших однодумців доєдналося Прикарпаття. Вітаю вас із успішним проведенням першого конкурсу «Благодійне Прикарпаття», переконаний, що ця традиція продовжиться, і у наступному, ювілейному конкурсі ми зможемо охопити ще більше доброчинців з усіх куточків України».

 
 
 
 


«Члени конкурсної комісії не знали одне одного, ми окремо обирали кращих та вже по телефону узгоджували результати. Вибір зробити було важко, адже кожна заявка була варта перемоги у своїй номінації», – каже голова конкурсної комісії, заступник директора Долинської спеціалізованої школи-інтернату Алла Шевченко.

У рамках церемонії нагородження на всіх учасників чекала цікава концертна програма за організацією Світлани Калугіної та ведучої церемонії нагородження – Інни Чикирис. Музичні композиції дарували Лауреат міжнародних конкурсів струнний ансамбль «Quattro Corde» (художній керівник та солістка Анжела Приходько), солісти: Інна Калугіна, Олександр Семчук, Віра Бойчук, фортепіано – Ольга Банашек та Олександр Філяк, скрипка – Любов Литвинчук, віолончель – Фомаїда Юзюк.

Квіти та солодкі подарунки для переможців надані Івано-Франківською міською радою в особі міського голови Руслана Марцінківа та мережею магазинів «Солодощі».

Регіональний конкурс «Благодійне Прикарпаття-2015» БФ «Ти-Ангел» провів вперше, однак, зазначає президент Асоціації Благодійників України Олександр Максимчук, це вдалий початок – конкурс проведено та оцінено грамотно.

На адресу оргкомітету надійшло 28 заявок, усі вони автоматично беруть участь у Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2015». Варто зазначити, що цього разу від благодійників з усіх куточків України на Національний конкурс подано рекордну кількість заявок – 712. Найбільше у номінації «Благодійна акція (проект, програма) року» – 135.

Конкурсна комісія уже опрацювала подані заявки, а 17 березня оголосять результати. «Сподіваємося на визнання прикарпатців і на національному рівні», – кажуть організатори конкурсу «Благодійне Прикарпаття». Церемонія нагородження переможців відбудеться 24 березня 2016 року, вона пройде у Києві в приміщенні НКММК «Мистецький Арсенал».


Галерея (10 фото)

* Для перегляду клікніть на фото