#Відкрийвікно і Кураж Базар: Українська біржа благодійності й Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» збирають 451 тисячу на серцеві імпланти для дітей 16 Червня 2016 19:34

#Відкрийвікно і Кураж Базар: Українська біржа благодійності й Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» збирають 451 тисячу на серцеві імпланти для дітей

18-19 червня 2016 року Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» на запрошення Української біржі благодійності візьме участь у благодійному Кураж Базарі і доєднається до збору коштів на придбання серцевих імплантів (оклюдерів) для дев’яти дітей з уродженим пороком серця. Для цього необхідно зібрати 451 000 грн.

Обидва дні Кураж Базару проект Фонду «АНТИСНІД» Safeconnection буде збирати кошти, продаючи фотокнигу «Вид з вікна», створену спеціально для цієї події. В альбомі зібрані світлини, зроблені з вікон знаменитих українців, які погодилися допомогти дітям. Серед них – фотограф Марина Карпій з чоловіком, солістом гурту «Мгзавребі» Гігі Дедаламазішвілі; фронтмен гурту DZIDZIO Дзидзьо; самовисуванець Гарік Корогодський; ведучий Radio ROKS Сергій Кузин; головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик; олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва; художники Олександр Ройтбурд та Арсен Савадов; журналіст і телеведуча Оксана Соколова, громадський і культурний діяч Слава Фролова. Для обкладинки фотокниги свою роботу «Дотик №4» надав художник Павло Маков. Автор фото – Марина Карпій.

Марина Карпій, Гігі Дедаламазішвілі, Оксана Соколова та інші учасники проекту прийдуть на Кураж Базар, щоб разом з Фондом «АНТИСНІД» особисто підтримати збір благодійних пожертвувань для порятунку дев’яти дитячих життів. У просторі проекту буде розташовано величезне чорно-біле вікно, яке є елементом інсталяції «Блокада спогадів» художниці Катерини Єрмолаєвій.

Також відвідувачі зможуть пожертвувати кошти, купуючи стильні футболки Fashion AID із принтами на тему безпечного сексу. Модні українські дизайнери Анастасія Діденко, Bogdankass, Кирило Kir-Khartley й Іван Фролов навчать покупців, як носити куплені футболки «у стилі fashion», доповнюючи їх речами, представленими на барахолці. Отримати консультацію дизайнерів можну в суботу з 13:00 до 15:00 та в неділю з 13:00 до 18:00.

Усі бажаючі вже зараз можуть допомогти українським дітям, яким необхідні серцеві імпланти – Маші Поздняковій, Валерії Задвернюк, Миші Полію, Діані Бегіній, Сашкові Сейку, Сашкові Шевченку, Лізі Гонцовській, Юлії Григоровській та Алісі Добровольскій. Для цього необхідно зробити пожертвування на придбання оклюдерів на сайті Української біржі благодійності – www.ubb.org.ua/uk/project/2272/.

Крім того, Українська біржа благодійності розпочинає флешмоб, який допоможе привернути увагу до захворювань серця у діточок і зібрати необхідну суму для порятунку дев’яти маленьких українців. У флешмобі можуть взяти участь усі бажаючі. Для цього необхідно зробити фото виду з вашого вікна і розмістити в соціальних мережах з хештегом ‪#‎відкрийвікно‬. За кожну таку світлину постійний партнер УББ – івент-агенція IDEALSECRETS – перерахує по 50 гривень на даний проект.

В Україні щорічно народжуються 4 500 дітей з уродженим пороком серця, це 6-8 випадків на 1 тисячу немовлят. 20 відсотків таких дітей умирають у віці до 1 місяця, ще 20 відсотків – до 1 року, і тільки 60 відсотків проживуть більше року. Сьогодні через високу вартість оклюдерів дітей лікують за допомогою кардіохірургічної корекції з розрізом грудної клітини. Після цього малята проходять тривалу реабілітацію, а через обов’язкову зупинку серця під час операції в них можуть виникати серйозні ускладнення. Імплантація оклюдерів проводиться без розрізу, без зупинки серця і глибокого наркозу. Пацієнтам не потрібна реабілітація, і вже через 1-2 дні їх виписують додому. Такі безкровні операції проводять безкоштовно у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Але батькам необхідно самостійно купувати серцеві імпланти, і їх вартість занадто висока для більшості українських родин – від 30 до 100 тисяч гривень.

За докладною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікацій Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД», тел.: (044) 490-48-05, електронна пошта [email protected].

За інформацією Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» та Української біржі благодійності