В Україні стартує всеукраїнський благодійний флешмоб «Ранець доброти» 11 Серпня 2016 16:41

В Україні стартує всеукраїнський благодійний флешмоб «Ранець доброти»

12 серпня 2016 року у Києві стартує всеукраїнська благодійна акція «Ранець доброти». Акція має на меті допомогти першокласникам, які втратили своїх батьків у зоні бойових дій, багатодітним родинам військовослужбовців, дітям, які проживають у зоні АТО, «сірій зоні» та переселенцям зібрати свій перший шкільний ранець. Організатор акції – Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату ЕЛЕОС-УКРАЇНА за підтримки Асоціації благодійників України.

Суть акції полягає у тому, що відомі особистості та всі небайдужі люди закуповують все необхідне для шкільного портфелика першачка і збирають ранець для знедоленої дитини, фіксуючи цей процес на відео та закликаючи усіх небайдужих зробити те саме. Відео розміщується у соціальних мережах з хештегом #Ранецьдоброти.

Акцію розпочне Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Його Святість звернеться до українців з закликом допомогти дітям, які постраждали унаслідок військового конфлікту в Україні, а також своїм ближнім. Патріарх сам збере перший ранець та оголосить початок флешмобу #Ранецьдоброти у соціальних мережах.

Організатори запрошують представників засобів масової інформації до висвітлення цієї події, яка відбудеться у резиденції Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (м. Київ, вул. Пушкінська, 36), початок о 16:00. Докладніша інформація та координація журналістів за телефоном: (097) 950-53-47 (диякон Михаїл Омельян).

До акції вже долучились відомі митці, музиканти, громадські активісти, духовні лідери та журналісти. На разі вони вже готують свої ранці.

Уся інформація щодо перебігу акції буде висвітлюватися на сторінках ЕЛЕОС-УКРАЇНА https://www.facebook.com/eleos.ukraine/?pnref=lhc та Патріарха Філарета у Facebook, https://www.facebook.com/PatriarchPhilaret/?fref=ts, а також на сайтах організації http://www.eleos.com.ua/ і Церкви http://www.cerkva.info/.

Усі, хто хоче долучитися до акції та передати свої ранці, можуть звертатися до офісу ЕЛЕОС-УКРАЇНА, телефони (044) 270-69-02, (095) 277-11-83, адреса: м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 4Б, Михайлівський монастир. Також бажаючі можуть самостійно доєднуватися до флешмобу, знімати процес складання ранця та розміщувати відео у соціальних мережах з хештегом #Ранецьдоброти.