У Києві відбувся благодійний фестиваль «Юджин Fest» на підтримку хворих на цукровий діабет 1 Вересня 2016 13:36

У Києві відбувся благодійний фестиваль «Юджин Fest» на підтримку хворих на цукровий діабет

27 серпня 2016 року в Києві на території ВДНГ відбувся благодійний фестиваль «Юджин Fest». Фестиваль покликаний інформувати громадськість про важливість піклування про своє здоров’я, навчити виявляти симптоми цукрового діабету та підтримати хворих на цукровий діабет.

Фестиваль був присвяченій пам’яті Євгенії Квітницької (Юджини) – майстра фаєр-шоу, співачки, талановитої і сильної людини, яка померла через ускладнення діабету. На фестивалі зібралися друзі Юджини, які висловили їй вдячність за те тепло, турботу та підтримку, яку вона дарувала при житті, і за добрі справи, які робляться від її імені після її смерті.

Протягом 12 годин на фестивальних майданчиках проводилися заходи, присвячені здоровому способу життя та лікуванню діабету, лекції та тренінги, освітні майстер-класи для дітей. Благодійники перевірили рівень глюкози в крові у близько 150 осіб, рівень тиску – у близько 100 осіб. Волонтери поширювали інформацію про цукровий діабет, його симптоми, а також здорове харчування та фізичні вправи.

Під час благодійного фестивалю з підтримки хворих на діабет було зібрано 1 497 гривень. Ці кошти підуть на закупівлю обладнання для хворих на діабет.

У другій частині фестивалю на його відвідувачів чекала концертна програма, у якій взяли участь Норман Шелест, гурти «АтмАсфера», «Фата Моргана», «Sincerely yours» та багато інших, а також театрально-вогняне видовище «Вогонь».

Організатори фестивалю – громадська спілка «Воля Громади», Street Music Fest, JCI Ukraine за сприяння Асоціації благодійників України.