Мистецька агенція «Територія А» та Національний палац мистецтв «Україна» представляють благодійно-просвітницьку акцію «СВІЧКА ПАМ’ЯТІ» 22 Листопада 2016 17:44

Мистецька агенція «Територія А» та Національний палац мистецтв «Україна» представляють благодійно-просвітницьку акцію «СВІЧКА ПАМ’ЯТІ»

Кожного року, у четверту суботу листопада, Україна вшановує пам’ять жертв голодомору. Тема історичної пам’яті із кривавими сторінками надзвичайно болюча і для живих свідків тих подій і для усіх, хто дізнався правду про штучний голод.

«Територія А» спільно із палацом «Україна» проводять благодійну акцію «Свічка пам’яті». У День пам’яті жертв голодомору – 26 листопада о 17:30 у малому залі палацу відбудеться відкрита лекція Людмили Гриневич про голодомор.

«Про це складно говорити, про це страшно чути. Але знаючи правду про наше минуле, ми краще пізнаємо себе, глибше розуміємо нинішні проблеми і запам’ятовуємо уроки історії, яка не повинна повторитися знову,» – коментує ініціатор проекту, співачка, волонтер, президент Мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька. «Ми вирішили запросити усіх небайдужих провести цей особливо щемливий вечір разом, щоб поспілкуватися і запалити свою свічку пам’яті, яку кожен понесе додому разом із знаннями і пересторогами».

Організатори переконані, що у цей день не може звучати інша музика, окрім духовної, а оплески треба замінити молитвами.

Під час акції прозвучать народні псальми від гурту «Стодивниця» (керівник – Ірина Барамба) та духовна музика у виконанні хору Київської православної богословської академії «Axio» (регент – Надія Купчинська), які наповнять «Свічку пам’яті» особливим світлом і гармонією.

Партнери акції:

ГО «Ділові українські жінки», Інститут національної пам’яті, Центр фольклору та етнографії Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка.

Запрошуємо усіх, хто хоче знати більше про нас і про себе.

Ми повинні це розуміти, пам’ятати, розповідати іншим…

Уже традиційно, під час акції будуть збиратися кошти. Цього разу – на підтримку геріатричного центру в Станиці Луганській, що на лінії перетину з окупованою територією, якому потрібні постільна білизна, пральна машина, холодильник.

Прес-служба МА «Територія А»
Акредитація за телефоном: 044-531-97-53
Квитки – у касах палацу «Україна»
Замовити квитки можна тут: http://palace-ukraine.com/afisha/166-Zapalu-svichku#buy

Інформаційні партнери: 5 канал, Еспресо ТВ, Главком

За матеріалами МА «Територія А»