Оголошено старт Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017» 3 Травня 2017 11:08

Оголошено старт Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017»

Місяць тому були оголошені лауреати та переможці ювілейного Національного конкурсу «Благодійна Україна-2016». 29 березня 2017 року  «Ангели добра» та дипломи з переможцями конкурсу роз’їхалися у всі куточки України та за кордон. А організатори конкурсу не зволікали і  20 квітня 2017 року провели засідання оргкомітету конкурсу, на якому підбили підсумки «Благодійної України – 2016» та прийняли рішення про оголошення старту наступного шостого Національного конкурсу «Благодійна Україна-2017».

Щодо підсумків «Благодійної України – 2016», то порівняно з попередніми роками у конкурсі 2016 року зросла кількість номінацій, та відповідно, і кількість учасників та заявок. Переможців конкурсу «Благодійна Україна – 2015» визначали у 16-ти номінаціях, на останньому ж конкурсі – у 22-х.  Варто зазначити, що повз низку засторог та побоювань, все ж таки було визначено переможця у номінації «Народний благодійник». У минулому році через технічні причини голосування за народного благодійника відмінили, проте в цьому – переможця було оголошено та удостоєно винагороди «Ангела добра». На ювілейний, п`ятий конкурс надійшла рекордна кількість заявок – 744. Для порівняння, на конкурс «Благодійна Україна – 2015» надійшло 712 заявок, на конкурс  «Благодійна Україна – 2014» – 312. Також у  6-ти областях стартували та пройшли регіональні конкурси: Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Львівській та Херсонській. Окрім цих регіонів, у конкурсі взяли участь благодійники з Донеччини, Черкас, Київщини, Івано-Франківщини, Чернігівщини, Волині, Запоріжжя та інших областей України. Номінація «Благодійність з-за кордону» залучила до конкурсу благодійні організації та ініціативи з Німеччини, Польщі, США, Китаю, Люксембургу, Туреччини, Іспанії, Канади.

Ситуація у країні змусила на останньому конкурсі ввести таку номінацію, як «Благодійність у захисті України» та зробити постійними номінації «Волонтер року» та «Колективне волонтерство». Також варто зазначити, що благодійна діяльність багатьох учасників конкурсу, поза межами номінації «Благодійність у Захисті України», була спрямована на допомогу захисникам України, воїнам АТО, сім’ям та дітям постраждалим від війни.

Найбільше заявок на конкурс «Благодійна Україна – 2016» надійшло у номінацію «Молодіжна та дитяча благодійність». Серед учасників – університети, школи,  благодійні та громадські організації, діяльність яких заключається у роботі з молоддю та дітьми. Зокрема, стало відомо, що дедалі більше студентів, учнів, шкільних гуртків  займаються волонтерством, беруть участь у різноманітних заходах своїх міст та житті нашої країни.

Маючи нагоду, ще раз хочемо подякувати  всім учасникам конкурсу, співорганізаторам, партнерам, інформаційним партнерам, регіональним організаторам конкурсів за те, що Конкурс “Благодійна Украина – 2016” відбувся.

Підбиваючи підсумки «Благодійної України -2016», оргкомітет конкурсу, зважаючи на необхідність таких конкурсів у сучасній Україні,  прийняв рішення про оголошення старту Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017». Згідно Положення «Про конкурс», у ньому зможуть взяти участь «благодійники, меценати та волонтери; благодійні організації; інші організації, суб’єкти підприємництва тощо, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні у сферах благодійної діяльності або розширення та популяризації благодійної діяльності» у  2017 році. Збір заявок, за традицією, розпочнеться восени 2017 року, а навесні 2018 року , у столиці, будуть оголошені імена лауреатів конкурсу та відбудеться церемонія нагородження переможців.

Організатори конкурсу є відкритими для пропозицій та зауважень, аби наступний конкурс пройшов на достойному рівні. Тому чекаємо на ваші пропозиції, зауваження та коментарі – зробимо разом Національний конкурс «Благодійна Україна – 2017»  гідним та знаним не лише в Україні, але й у світі.
 Пропозиції приймаються до кінця травня 2017 року на e-mail:  [email protected].


Галерея (1 фото)

* Для перегляду клікніть на фото