Звітно-виборна конференція Асоціації благодійників України 18 Грудня 2017 11:31

14 грудня 2017 року в Університеті банківської справи відбулась звітно-виборна конференція Всеукраїнської благодійної організації «Асоціація благодійників України». Делегати Конференції – а це представники 26 членів Асоціації, які мають право вирішального голосу – ухвалили рішення Правління щодо членства в Асоціації, прийняли звіт Правління та затвердили стратегічні напрями діяльності на наступні два роки.

За два роки, що минули від попередньої Конференції членів Асоціації благодійників, рішенням Правління до лав організації було прийнято 9 нових членів. Разом з тим, у зв’язку з неможливістю встановити комунікацію або відсутністю інформації про діяльність протягом 12 календарних місяців і більше, 14 організаціям змінено статус – переведено в асоційовані члени. Це:
1. Міжнародний благодійний фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці
2. Всеукраїнський благодійний фонд «Соціальне партнерство»
3. Громадська організація «Мелодія життя»
4. Підприємство з іноземною інвестицією «Імперіал Тобакко Юкрейн»
5. Громадська організація «Аналітична агенція «Українська марка»
6. Громадська організація «Самі»
7. Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі»
8. Благодійний фонд «Оріяна»
9. Благодійна організація «Благодійний фонд «Народна Поміч»
10.  Благодійний фонд Родини Розенблат
11.  Благодійний фонд «Важливий кожен»
12.  Благодійна організація «Благодійний фонд «Надія»
13.  Громадська організація «За покликом серця»
14. Фізична особа: Зубрицька Олена

Звіт Правління про діяльність Асоціації благодійників за період IV кварталу 2015 – IV кварталу 2017 року представив Президент Асоціації Олександр Максимчук. Він коротко охарактеризував головні засади роботи Асоціації, нагадав склад керівних органів – Наглядової ради та Правління, а також охарактеризував основні програми і проекти, що їх реалізувала Асоціація благодійників у цей період.

Олександр Максимчук розповів про основні проекти Асоціації – Національний конкурс «Благодійна Україна», Зелену книгу української доброчинності, роботу з впровадження в Україні відсоткової філантропії, круглі столи та конференції з благодійності, а також представив найбільші спільні та партнерські проекти, реалізовані та підтримані Асоціацією. Делегати Конференції схвалили звіт Правління одностайно.

Центральною подією Конференції стало затвердження стратегічних напрямів діяльності Асоціації на 2018-2019 роки. Олександр Максимчук запропонував продовжувати традиційні програми і проекти, а також розвинути спільні та партнерські проекти. Асоціація благодійників продовжує підтримувати програми та проекти своїх членів (за запитом членів у межах своїх можливостей), а також відкрита до співпраці з іншими суб’єктами третього сектора. Наприклад, конкурс «Новітній інтелект України», програма «Культновація» (ініціатор ГО «Центр ділового партнерства», приєднались партнери та члени АБУ «Мистецький Арсенал» та ГО «Центр розвитку музейної справи»), «Щорічна конференція «Благодійність та медицина» (партнер NOVO). Окрім цього, було запропоновано значно поглибити діяльність Асоціації у напрямі інституційного розвитку благодійності

Під час Конференції також була ухвалена низка організаційних рішень та внесено зміни до Статуту. Так, делегати одноголосно висловилися за переобрання Президентом Асоціації благодійників України Олександра Максимчука і затвердили Правління Асоціації у такому складі:
• Олександр Максимчук – Президент
• Олександр Олійник
• Володимир Демчак
• Марина Антонова
• Анжела Кузнєцова
• Андрій Іонов
• Лариса Мудрак

Також делегати Конференції затвердили Наглядову раду Асоціації благодійників у складі:
• Марина Криса – Голова
• Анжеліка Рудницька
• Ольга Вієру
• Сергій Фоменко