Білоцерківський благодійний фонд збирає кошти на лікування трирічного Єлісея Водопойнікова 30 Березня 2018 17:40

Білоцерківський благодійний фонд збирає кошти на лікування трирічного Єлісея Водопойнікова

ЄЛІСЄЙ народився 25 серпня 2014 у місті Біла Церква Київської області

ПОЧАТКОВИЙ ДІАГНОЗ: Затримка психічного, мовленнєвого та стато-кінетичного розвитку, пірамідна недостатність в руках, нижній переважно дистальний спастичний парапарез на фоні м’язової гіпотонії внаслідок гіпоксично-ішемічного ураження ЦНС в перинатальному періоді. Двобічна сенсоневральна приглухуватість III ст. (МЕДИЧНИЙ ВИСНОВОК Українського медичного центру додається).

На 36 тижні вагітності з однократним тугим обвиттям пуповини навколо шиї. Стан дитини при народженні був тяжкий. Після 7 днів реанімації в пологому будинку дитину перевели в патологію новонароджених з помірними дихальними розладами, вродженою пневмонією. Дитина в лікарні перебувала майже місяць, цілодобово під крапельницями, пройшла безліч обстежень, отримувала антибіотики та інші ліки.

У 2015 році ЄЛІСЄЙ отримав інвалідність (підгрупа А).

У червні 2016 дитині після проходження курсу нейрофізіологічної реабілітації лікарі поставили НОВИЙ ДІАГНОЗ: ДЦП. Подвійна геміплегія, в стадії пересування перевертанням, в фазі лежання з контролем голови. Рухові порушення. Двобічна сенсоневральна приглухуватість ІІІ ст. Фебрильні судоми в анамнезі (ВИПИСКА з історії хвороби Інституту проблем медичної реабілітації РЦ «ЕЛІТА» додається).

Батьки точно виконували всі рекомендації лікарів, але у дитини покращень майже не було…

На жаль, до 3 років ЄЛІСЄЙ не міг добре тримати голову, сидіти,  вставати, повзати, стояти, ходити, говорити. Після чергової консультації головним неврологом України батьками було прийнято рішення лікувати дитину за кордоном (Китай). В період з жовтня 2016 до серпня 2017 батьки зібрали за допомогою небайдужих людей більше 300тис.грн. (≈$12тис.), що дозволило замовити лікування ЄЛІСЄЯ в лікарні Китаї (Реабілітаційна лікарня по лікуванню ДЦП в місті Юйци).

В період вересень – листопад 2017 дитина пройшла 3 місячний курс лікування в Китаї у м. Юйци та отримала багато ефективних процедур та медикаментозне лікування, яке швидко дало позитивні результати. ЄЛІСЄЙ пройшов ефективну рефлексотерапію (іглорефлексотерапію), лікувальний масаж (голови, ніг, загальний), спеціалізоване ЛФК, Бобат та Войта терапію; обколювання по точкам, крапельниці, речовий масаж, фізіотерапію, логопед та дрібну моторику! Після пройденого курсу лікування ЄЛІСЄЙ був оглянутий неврологом, який зазначив швидку позитивну динаміку! Покращилася опора на руки і ноги, він почав самостійно підтягуватися, добре тримати голову, намагатися сидіти, у дитини з’явилися м’язи (!), ЄЛІСЄЙ почав самостійно жувати їжу!!!

ОСТАТОЧНИЙ ДІАГНОЗ, який був поставлений в Китаї: затримка розвитку, в т.ч. психічно-мовленнєвого, відставання інтелекту (Виписка з історії хвороби лікарні в м. Юйци додається).Також було проведено повторне обстеження в Медичному центрі слухової реабілітації «АВРОРА», де лікар-сурдолог зафіксував значне покращення слуху у дитини: двобічна сенсоневральна приглухуватість ІІ ступеня (замість ІIIст.)!

РЕКОМЕНДАЦІЯ ЛІКАРІВ: повторний курс лікування в клініці по лікуванню ДЦП в м. Юйци. Крім того, не виключним є додаткове обстеження головного мозку та медикаментозне лікування ЄЛІСЄЯ в іншій клініці по реабілітації для дітей і дорослих в місті Тайюань, яку рекомендували лікарі клініки в м. Юйци.

СУМА ЛІКУВАННЯ СТАНОВИТЬ ≈ $44 000 (сорок чотири тисячі доларів США), з яких:

≈ $38 000 на лікування (248тис. юань згідно попереднього рахунку від 05.12.2017 – додається);

≈ $3 500 авіаквитки для батьків та дитини в обидва кінці;

≈ $2 500 витрати, пов’язані із оформленням документів, віз до Китаю, попередні консультації лікарів, обстеження в Китаї МРТ, аналізи, генетика тощо).

Банківські реквізити Благодійного фонду імені Єлісея Водопойнікова

Банківськи реквізити матері

Після лікування батьки нададуть повний детальний звіт з документами про витрати!