У Києві провели благодійний великодній захід для дітлахів 11 Квітня 2018 12:20

У Києві провели благодійний великодній захід для дітлахів

Другий день світлого і такого чудового свята  – Воскресіння Господнього, був не лише святковим, а й цікавим та меганасиченим, адже в самому центрі Києва, біля Національного центру ділового та культурного співробітництва – «Український Дім», благодійники, волонтери, громадські діячі, меценати, артисти, спортсмени, відомі особистості, соціально відповідальні компанії і вся активна спільнота, об’єдналися, влаштувавши благодійний захід –«Великодні Дзвони», для наших найдорожчих – дітлахів, які опинились у складних життєвих обставинах, а всі вони так потребують уваги, тепла, любові чи просто доброго слова.

Весь тиждень після Великодня – святковий, в цю пору можна не лише відпочивати, але й повноцінно займатися добрими справами. Ото ж 9 квітня команда «Фонду волонтерів України» спільно з Національним центром ділового та культурного співробітництва – «Український дім», влаштувалиблагодійне свято – «Великодні дзвони», що відбулась у самому центрі Києва. Гостями заходу були дітлахи, що потребують нашої спільної уваги, зокрема діти-сироти, діти з багатодітних родин та малеча, що у зв’язку з подіями на сході, були вимушені покинути свої домівки – діти-переселенці. Всі вони завітали з багатьох куточків Києва та Київщини, з Білої Церкви, Бучі, Боярки, Гореничів, Коцюбинського та Ірпеня.

Свято розпочалося з вручення харчових подарункових наборів, яких було сформовано – понад тисяча. Потім святковий концерт, адже в підтримку заходу виступили артисти, подарувавши кожному глядачеві не лише свій талант, а й часточку  серця, зокрема: співачка, телеведуча, турботлива мама – Марта,композитор і виконавець авторських пісень – Роман Ващук, співачка, телеведуча і конферансьє – Оксамита, музичний гурт, що співає в стилях реггі, хіп-хоп з елементами фанку та електронної музики – «Сальто назад», артистка  «GUGA EntertainmentIndustry», співачка і модель – Aліна Палій, виконавець, актор головної ролі м’юзиклу «Vlad. Історія кохання» – LYUBIMOV, учасник третьої фабрики зірок – Nagirnyak,  а також переможниця всеукраїнських і міжнародних вокальних конкурсів, юна дівчинка на чиє життя наклала неабиякий відбиток війна на сході – Ліза Будіцька, вела програму – креативна ведуча – Вікторія Бурлака (Святкова агенція «Смайл»).

Команда «Фонду Волонтерів України», сердечно дякує всім, хто прийняв участь в організації цієї святкової благодійної події, а це партнери, меценати і друзі заходу, зокрема, директор «Українського Дому» – ЮрійСтельмащук, заслужений юрист України, активна громадська діячка – Марина Ставнійчук,чотириразова олімпійська чемпіонка, найтитулованіша спортсменка України в історії Олімпійських ігор – Яна Клочкова,відома українська альпіністка, уродженка Донецька, що підкорила 7 найвищих світових вершин на всіх континентах – Тетяна Яловчак, директор ГО «Всеукраїнська армія порятунок «Рятівники дітей» – Едуард Чекін, голова об’єднаного конгресу Азербайджанців України, президент Асамблеї національностей – РовшанТагієв,Фонд «Хартс» – Юрій і Марина Єреняк, співвласник «YoungBusinessClub» – Андрій Остапчук,депутат Летичівської селищної ради – Наталія Марчук,«Укркоопспілка», Національна платформа – «Жінки за мир», «Товариство Червоного Хреста України», «Фонд сприяння реформам в Україні», КМБФ «ФУДБЕНК», «FIGARO–Catering», «FozzyGroup», «Confiture», РА «Еволюшн», також розділити Великоднього радість свята та підтримати завітав американський гість – меценатФонду Духовної Дипломатії США,  Почесний консул Білорусії в США – МайклМоргуліс.

За поширення інформації про важливі соціальні події, спасибі: 5 канал, «Київ», «Гурт», «Український Форум Благодійників», «Асоціація Благодійників України», журнал «primetime»,  міськрайонний тижневик «Громадська думка», ну і звичайно ж найпопулярніша всесвітня мережаFacebook.

          Ось так всі об’єднавшись влаштували великоднє свято, атмосфера якого була надзвичайно теплою і радісною, насичена програма, чудові виступи, весь столичний Хрещатик був сповнений атмосфери добра, миру та єдності. Всі присутні отримали чудові враження, гарний настрій, а також мали змогу добре пообідати смачною тушкованою картоплею з соковитим м’ясом і запашним чаєм.

Як зазначила Яна Клочкова: «Дуже важливо дати зрозуміти дітям, що про них не забули і про них думають, а особливо це стосується – найменшеньких,  на заході їх дуже багато, аж сльози  навертаються!..»

Ініціатор святкового благодійного заходу, президент «Фонду Волонтерів України» – Тимофій Нагорний, наголосив – «діти – це найдорожче, що є в нашому житті, вони наша радість і наше майбутнє. Закликаю усіх не лише на свята чи з нагоди якоїсь особливої події, а кожного дня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серденько та об’єднувати зусилля заради їх щасливого майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть гідними людьми й неодмінно стануть гордістю нашої країни. Адже Україна – це кожен з нас і кожен може бути волонтером і робити добрі справи, схиливши своє плече, тому, хто цього потребує. Вірю в добрих людей і знаю, що віра без конкретних справ мертва, тому впевнено, ПЛІЧ-О-ПЛІЧ йдемо вперед до ПЕРЕМОГИ і нашого спільного МИРУ!..»

          За майже п’ять років «Фондом волонтерів України», було організовано 52 благодійні акції, в поточному році вдалосявже тричі ініціювати подібні заходи, перший раз на Різдво в Києво-Печерській Лаврі, другий – на Масляну, в парку Київська Русь і ось вже втретє – на Великдень в Українському Домі, адже Воскресіння Господнє – величне і світле свято, тріумф віри, любові, надії. Тому вперед, до нових добрих справ!