Асоціація благодійників України започатковує «Почесну відзнаку імені Богдана та Варвари Ханенків» 21 Листопада 2018 19:04

Асоціація благодійників України започатковує «Почесну відзнаку імені Богдана та Варвари Ханенків»

Цього року Асоціація благодійників України разом із партнерами запроваджують щорічну «Почесну відзнаку імені Богдана та Варвари Ханенків» за особливий внесок у розвиток доброчинності в Україні.

Це недержавна загальноукраїнська відзнака, започаткована у 2018 році Всеукраїнською благодійною організацію «Асоціація благодійників України». Відзнака вручається за особливий внесок у розвиток добротворення в Україні. Нагороду вручають щороку взимку, одночасно із публічною презентацією «Зеленої книги української доброчинності».

«Почесна відзнака імені Богдана та Варвари Ханенків» представлена двома номінаціями: «Доброчинець – фізична особа» та «Доброчинець – організація, спільнота». Перше нагородження переможців ексклюзивними відзнаками відбудеться у січні 2019 року.

Засновником та організатором вручення «Почесної відзнаки імені Богдана і Варвари Ханенків» є Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України». Логістичний партнер: Молодіжна агенція «НОВІ». Автором є МБФ «Українська родина» (проект «Друзі Ангелів»), виробник ТМ «Фабрика Ангелів».

Нагорода присуджується Громадською Радою на підставі відкритого громадського опитування. Взяти участь в опитуванні можна, заповнивши анкету та надіславши її до 15.12.2018 р. на електронну адресу: [email protected], або заповнивши у форматі google forms.

ПОЛОЖЕННЯ про почесну відзнаку «Імені Богдана та Варвари Ханенків»

Довідково:

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» активно діє з 2011 року і об’єднує майже 70 установ – всеукраїнські та регіональні благодійні фонди, громадські організації, соціально-відповідальний бізнес, приватні особи. Свою діяльність Асоціація скеровує на створення максимально сприятливих умов для розвитку благодійності в Україні; впровадження системи трансферу сучасних технологій ведення благодійної діяльності, модернізацію сучасного законодавства, яке регулює здійснення благочинної діяльності в Україні, широку популяризацію доброчинності в суспільстві. Найбільший проект Асоціації: Національний конкурс «Благодійна Україна» – щорічний всеукраїнський конкурс із відзначення кращих благодійників і найбільш ефективних благодійних ініціатив в Україні. Конкурс розпочав свою історію з 2007 року, а в форматі «Благодійна Україна» – проводиться з 2012 року. (vboabu.org.ua)

«Зелена книга української доброчинності» – щорічний аналітичний збірник, підготовлений на базі експертного опитування «Благодійність в Україні». В опитуванні беруть участь експерти, які представляють всеукраїнські та регіональні благодійні організації, медіа й наукові установи з усіх куточків України. Опитування є фаховим і територіально репрезентативним, коректно представляє існуючу у середовищі множину суб’єктів благодійності.Упорядник – Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України». (http://vboabu.org.ua/greenpaper )

Богдан і Варвара Ханенки – колекціонери творів мистецтва і старожитностей, музейні діячі, меценати, підприємці, громадські діячі. Поховані на території Видубецього монастиря у Києві.
Богдан Ханенко – 23.01.1849 Лотоки – 26.05.1917 Київ;
Варвара Ханенко уроджена Терещенко – 09.08.1852 Глухів – 07.05.1922 Київ.

Фото взято з фб. сторінки Галереї «Буття»