Україна обрала Народного благодійника 13 Грудня 2011 17:57

Україна обрала Народного благодійника

13 грудня 2011 року стало відомо, кого українці обрали Народним благодійником – володарем спеціального призу, що його запровадила Асоціація благодійників України в рамках Національного конкурсу «Благодійник року».

О 13:02 за київським часом голосування, яке протягом останніх тижнів тривало в інтернеті, було зупинено, після чого Президент Асоціації Олександр Максимчук оголосив переможця. Це сталося під час прес-конференції, присвяченої оголошенню результатів V Національного конкурсу «Благодійник року».

Нагадаємо, протягом півроку всі бажаючі могли висунути номінантів на приз «Народний благодійник» в соціальних мережах. Загалом було подано 23 кандидатури благодійних організацій, фізичних осіб з усієї України, а також яскраві благодійні акції, що відбулися у 2011 році.

20 листопада, одночасно з припиненням прийому заявок на Національний конкурс «Благодійник року», усі кандидатури були виставлені на голосування на офіційному сайті Асоціації благодійників України. Протягом трьох тижнів тривало активне голосування, в якому взяло участь понад 11,5 тисяч чоловік.

Отже, володарем Спеціального призу «Народний благодійник» став Тернопільський обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт», який набрав 3559 голосів інтернет-користувачів. Метою діяльності цієї благодійної організації є допомога дітям-сиротам в адаптації до самостійного життя у відкритому соціумі, влаштуванні у прийомні сім’ї, сприяння сирітській молоді в отриманні якісної освіти, професійному розвитку, подоланні безробіття, покращенні побутових умов життя, для становлення самостійної, громадсько-активної позиції.

Друге місце посів фонд батьківської допомоги «КРОХА» з міста Донецька. Цей фонд, створений небайдужими батьками, багато років проводить благодійні акції зі збору коштів онкохворим дітям і дітям, які потрапили в біду. За цей час вони провели 10 загальноміських акцій, зібрали понад 50 тисяч гривень і придбали ліки для пацієнтів дитячих онкогематологічних відділень Донецька. За фонд «КРОХА» проголосувало 2896 чоловік.

Третім фінішували студенти Університету банківської справи НБУ. Наймасштабніший соціальний проект Університету – щорічний благодійний захід «Аукціон надій» – отримав 1718 голосів. За 5 років проведення акції «Аукціон надій» силами студентів зібрано близько 1 мільйона гривень, які спрямовані на вирішення соціально-культурних проблем. Можна сміливо назвати цей проект найбільшим студентським соціальним проектом України.

Народний благодійник буде нагороджений під час урочистої церемонії вшанування переможців Національного конкурсу «Благодійник року – 2011», яка відбудеться 15 грудня в приміщенні Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал».

Вітаємо Народного благодійника!