В Українській Вікіпедії триває конкурс «Пишемо про благодійність» 13 Січня 2012 17:43

Новорічні та різдвяні свята – це час подарунків та різноманітних дивовижних подій. А ще це час згадати про людей, які потребують особливої уваги та підтримки. Саме тому громадська організація «Вікімедіа Україна», яка представляє в Україні всесвітньовідому онлайн-енциклопедію Вікіпедію, спільно з Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з 12 грудня 2011 по 29 січня 2012 року проводять конкурс «Пишемо про благодійність» на внесок до Вікіпедії з благодійної тематики.

Конкурс проводиться з метою створення нових та покращення вже існуючих статей в українській Вікіпедії, пов’язаних з термінологією, історією благодійності, про благодійні організації та меценатів, а також про соціальні проблеми, які потребують благодійної допомоги. Переможці цієї акції отримають цінні призи.

До конкурсу запрошуються усі бажаючі. Для того, щоби взяти участь у конкурсі, треба увійти на сайт громадської організації «Вікімедіа Україна», перейти за посиланням на сторінку конкурсу і ознайомитись з його умовами та вимогами до статей, які висуваються у Вікіпедії. Бажано також зареєструватись на сторінці конкурсу у спеціальній формі. Після цього – сміливо приступайте до роботи і творіть!

Переможець визначається за сукупним обсягом та якістю статей, що їх оцінює журі, яке складається з досвідчених вікіпедистів та українських благодійників, меценатів, журналістів і громадських діячів.

Протягом 4 тижнів з початку проведення конкурсу створено та доповнено вже близько 100 статей, в ньому взяло участь 15 осіб з різних регіонів України. Статті присвячені як українським, так і іноземним організаціям і меценатам, створено та доповнено кілька статей про базові поняття, пов’язані з соціальними проблемами людства і благодійністю. Але досі багато осіб, організацій та понять потребують опису в українській Вікіпедії.

Звертаємо увагу, що у Вікіпедії діє ряд правил та порад, за якими статті мають відповідати критеріям значимості, посилатись на джерела, а також в жодному разі не порушувати авторських прав.

Довідка. Громадська організація «Вікімедіа Україна» – регіональне відділення «Фонду Вікімедіа», який забезпечує матеріально-технічну підтримку ряду вікіпроектів, найвідомішим з яких є Вікіпедія. Завданням «Вікімедіа Україна» є поширення вільних знань та допомога у розвитку, популяризації та наповненні вікіпроектів в Україні. Українська Вікіпедія є волонтерським проектом, проте він потребує благодійної фінансової підтримки для реалізації проектів, пов’язаних з поширенням вільних знань. Ознайомитись із тим, яким чином можна підтримати розвиток Вікіпедії, проектами «Вікімедіа Україна», які потребують підтримки, можна на сайті громадської організації «Вікімедіа Україна».