Стартувала благодійна акція «До Світлого дня – світлі вчинки» 29 Лютого 2012 17:26

Мета спільної акції Сумської єпархії української православної церкви та Сумської обласної державної телерадіокомпанії – зібрати кошти для дітей, що мають діагноз «онкозахворювання».

Такий діагноз поки поставили 139 дітям Сумщини. Всі вони чекають допомоги, адже самостійно долати лихо їх родинам дуже складно.

Так, за бажанням, долучитися до акції можна у всіх храмах Сумської єпархії УПЦ, поклавши будь-яку суму в скриню для пожертвувань. Такі самі будуть розміщені в сумських вузах і у фойє ОДТРК.

Окрім того, вже зараз відкритий рахунок, на який підприємства та організації можуть направляти свої внески, поповнюючи в такий спосіб перелік світлих вчинків до Світлого дня.

Нагадаємо, ОДТРК і єпархія вже мають успішний досвід привернення уваги громадськості до існуючої проблеми онкохворих дітей.

Аналогічна акція проходила торік, і за її підсумкми було зібрано 336 тисяч гривень, на які для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні було придбано два концентратори кисню, каталка для лежачих хворих і коштовні ліки на суму 280 тис. грн.

Головним результатом роботи, за словами завідувача онкогематологічного відділення Ліани Нікітенко, стало те, що завдяки придбаним лікам протягом півроку вдалися уникнути випадків смертності серед онкохворих дітей, які перебувають на лікуванні у відділенні.

Джерело: СУМИІНФО