Наші троянди квітнуть у Національному ботанічному саду 12 Червня 2012 16:03

Наші троянди квітнуть у Національному ботанічному саду

9 місяців тому у Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка НАН України було  відкрито нову експозицію рослин «Трояндовий струмок». Сьогодні  ґрунтопокривні троянди та ялівець прикрашають один із наймальовничіших куточків босаду та милують око його відвідувачів.  Ця експозиція стала завершальним акордом у ландшафтному ансамблі – разом з розарієм, гірським садом та ділянкою топіарного мистецтва.

На мальовничому схилі, оформленому у формі джерела, красуються унікальні ґрунтопокривні троянди, привезені з Канади. Вони цвітуть з травня до листопада і здатні витримувати до тридцяти градусів морозу. Троянди поєднані з кущами ялівцю. Цей «струмок» з’єднує розарій та алею сакур.

Створення нової експозиції в ботанічному саду ім. Гришка було частиною великої соціальної програми «Київ – наше місто», яку спільно реалізували компанія «Імперіал Тобакко Юкрейн» та Асоціація благодійників України.

Благодійники долучилися і до впорядкування ділянки топіарного мистецтва – чудового своєрідного ландшафту, створеного у формі лабіринту, – яка також збагатилася ялівцем і розовими кущами.

Загалом для створення експозиції було висаджено 600 кущів троянд та 160 кущів ялівцю загальною вартістю понад 200 тисяч гривень.


Галерея (18 фото)

* Для перегляду клікніть на фото