В Одесі нагородили кращих благодійників 12 Березня 2016 20:53

В Одесі нагородили кращих благодійників

10 березня в «Impact Hub Odessa» відбулася церемонія нагородження переможців Одеського регіонального етапу четвертого Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2015».

Конкурс проходить уже четвертий рік поспіль з ініціативи Асоціації благодійників України і на сьогодні це єдиний діючий проект з відзначення найефективніших благодійних ініціатив в Україні. Метою конкурсу є не лише публічне визнання тих чи інших ініціатив, а й популяризація благодійності в цілому.

У церемонії взяв участь Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. Звертаючись до присутніх, він зазначив, що благодійність та волонтерство стали зараз невід’ємною частиною нашого життя. «Україна проходить зараз серйозні випробування, перебуває в зоні турбулентності, тому наша з вами робота є як ніколи актуальною та важливою, – підкреслив він. – Популяризація доброчинності, відзначення найкращих прикладів ефективної діяльності в цій царині є одним з головних пріоритетів нашої Асоціації».

Олександр Максимчук зазначив, що конкурс «Благодійна Україна», який організовується вже учотверте, має в Одесі надійного партнера – Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ». «Дякую отцю Василю Колодчину та його команді за цю чудову роботу, а також за ефективну діяльність фонду, який він очолює, – сказав Президент Асоціації благодійників. – Адже в роботі з переселенцями, соціально незахищеними громадянами ви є лідерами в регіоні та в Україні в цілому». Олександр Максимчук побажав успіхів усім одеським доброчинцям.

«За даними соціологічних досліджень, 41% українців робили благодійні пожертви хоча б один раз в 2015 році. Цей показник удвічі перевищує цифру 2012 року. І це значить, що ми на правильному шляху, – коментує голова оргкомітету регіонального конкурсу «Благодійна Одещина – 2015», директор благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» о. Василь Колодчин. – «Карітас Одеса» організовує конкурс на регіональному рівні вже четвертий рік. І в усьому цьому процесі особливо приємно бачити, що з кожним роком заявки надсилає все більше нових організацій. Адже сенс конкурсу ще й у тому, щоб дати розвиток цікавим ініціативам, підтримати їх, замотивувати робити ще більше і краще».

 
 
 
 
 
 
 
 


Цього року члени журі (депутат Одеської міської ради V й VI скликання, член Національної спілки кінематографістів України, журналіст Марина Багрій-Шахматова, одеський піаніст зі світовим ім’ям Олексій Ботвінов та керівник громадського руху «Віра. Надія. Любов» Тетяна Семикоп) визначили переможців в 10 номінаціях і 2 спеціальних номінаціях. Кожен з нагороджених отримав «благодійний оскар»
– бурштинову статуетку «Янгол добра». Окрім цього, кожен переможець отримав іменну знижку на послуги кінноспортивного клубу Stetson.

Організатори дякують представникам бізнесу, які з радістю відгукнулися на пропозицію долучитися до заходу. Серед них – генеральний директор групи компаній «ТИС» Андрій Ставніцер, IT-підприємець Олександр Борняков, директор Одеського заводу шампанських вин Сергій Черненко, представник групи компаній «Рив’єра Девелопмент» Олексій Кулик.

Номінації та переможці:
«Благодійник: компанія – великий бізнес» – профорганізація «Перша профспілка працівників НП «Укртрансконтейнер»
«Благодійник: компанія – середній бізнес» – Проект «Гарні Речі» (ТОВ «Віч-на-віч»)
«Благодійник: малий бізнес (у т.ч. фізична особа – підприємець)» – Виставка пряникових будиночків
«Благодійник: фізична особа» – Пузанів В’ячеслав Валерійович
«Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація)» – Благодійний фонд допомоги дітям, що страждають на онкозахворювання, «Парус надії»
«Благодійник – неурядова організація» – Громадська організація «Сімейний правопросвітницький клуб «Одеська мрія»
«Благодійник: дитяча або молодіжна організація (співтовариство)» – Молодіжний клуб МІКС
«Благодійна акція (проект, програма) року» – Благодійний фонд «Міжнародна допомога «Добрий Самарянин»
«Волонтер: організація» – Ананьївська районна громадська організація «Великі серця»
«Корпоративне волонтерство» – Благодійний фонд «Дон Боско»
«Ефективне використання благодійної допомоги» – Громадська організація «Рада громадської безпеки»
«Інновації в благодійності» – Благодійна організація «Одеська міська благодійна організація допомоги дітям із синдромом Дауна «Сонячні діти»

Нагадаємо, збір заявок на регіональний конкурс «Благодійна Одещина» тривав до 24 лютого 2016 року. Серед учасників конкурсу – соціально відповідальний бізнес, громадські та благодійні організації, фізичні особи, дитячі і молодіжні колективи, ініціативні групи.