В Кіровограді відбудеться Сьомий Великодній Благодійний Аукціон 30 Березня 2016 13:11

В Кіровограді відбудеться Сьомий Великодній Благодійний Аукціон

У середу, 27 квітня 2016 року, у Кіровограді відбудеться Сьомий Великодній Благодійний Аукціон, який традиційно проходить напередодні Великодніх свят. Організатори акції запрошують цінителів мистецтва, благодійників, журналістів зібратися у гостинних стінах Обласного художнього музею, щоб придбати картини, надані художниками і галереями, а також взяти участь у добрій справі.

Цього року кошти, зібрані в результаті торгів, будуть спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. Не секрет, що рівень онкологічних захворювань серед мешканців регіону досить високий, і ця біда торкається тисяч людей. Щоб покращити рівень послуг і полегшити доступ пацієнтів закладу до обстеження, Оргкомітет аукціону планує закупити спеціальне обладнання і встановити його у поліклініці, яку щодня відвідують сотні пацієнтів.

Що стосується лотів, виставлених на торги, то серед авторів картин – як вже відомі на Кіровоградщині та поза її межами митці, так і молоді художники. Традиційно беруть участь в аукціоні Федір Лагно, Сергій Дрига, Фелікс Полонський, Людмила Кривенко, Ірина Кухаренко, Павло Олексієнко, Ольга Коломієць та інші. Щороку передають картини із власних колекцій Микола Цуканов та галерея «Єлисаветград» (цього разу це картина Анатолія Янєва), а також колекціонери Валерій Добробатько та Олександр Сіома, видавництво «Мавік» (цього року це картина Юрія Вінтенка). Також кілька років поспіль із незмінним успіхом кіровоградський виробник і бренд опалювальних приладів UDEN-S передає на аукціон енергозберігаючі дизайнерські обігрівачі. Цього разу це обігрівач «Оберіг», на якому нанесено геометричний візерунок – авторська ручна робота художників. Український орнамент тут символізує матеріальне благополуччя, багатство та достаток, традиційні червоний та чорний кольори –радість, пристрасть та кохання, силу й інтуїцію, а білий – здоров’я, чистоту та позитив.

До Оргкомітету аукціону входять директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, художник і завідуючий відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний та журналіст, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич. Планується, що перебіг аукціону транслюватиме он-лайн Кіровоградське Інтернет-телебачення.

Нагадаємо, що Великодній Благодійний Аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009 році на першому аукціоні було зібрано 27 700 гривень, на ці кошти придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010 році зібрали 25 560 гривень і придбали набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011 році було зібрано 70 тисяч гривень, на які закуплено обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012 році зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні; того ж року Оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення Великоднього благодійного аукціону. У 2013 році було зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні; тоді ж акція посіла третє місце на Першому Національному конкурсі «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року». У 2014 році, за рішенням Оргкомітету, аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте у 2015 році аукціон зібрав рекордну суму – 360 тисяч гривень, на яку придбано обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО.

Щоб потрапити на Аукціон, потрібно придбати квиток вартістю 100 гривень. Усі кошти, виручені від продажу квитків і картин, йдуть на благодійні цілі. Минуло року продаж квитків приніс акції близько семи тисяч гривень.

Контактна інформація: Вікторія Талашкевич (0522) 27-36-10, (050) 321-39-19; Тетяна Ткаченко (0522) 24-56-81, (050) 64-33-7-33; Анатолій Кімнатний (0522) 22-36-98, (050) 512-69-25.

Джерело: Кіровоград24