23 квітня 2016 року відбудеться Всеукраїнська екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом!» 18 Квітня 2016 13:03

23 квітня 2016 року відбудеться Всеукраїнська екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом!»

23 квітня о 10:00 на всій території України відбудеться наймасштабніша щорічна Всеукраїнська соціально-екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом!», яка проходить під патронатом Дружини Президента України Марини Порошенко. Метою заходу є формування екологічної культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, прибирання та благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку.

У 2016 році Акція охопить понад 5 тисяч різноманітних локацій та близько 700 тисяч волонтерів по всій території України. В акції беруть участь громадяни, громадські організації, комерційні компанії та державні підприємства, співробітники яких приєднуються на рівні корпоративної соціальної відповідальності, та відомі особистості.

Щоб доєднатися до акції «Зробимо Україну чистою разом!», треба заповнити форму реєстрації на сайті letsdoitukraine.org, обрати або запропонувати найближчу локацію та, взявши необхідний інвентар, вийти на найбільшу толоку країни. Разом з акцією відбудеться Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧИСТОFEST», форуми, круглі столи, еко-тренінги, просвітницькі заходи, конференції та інші активності.

Цьогорічна акція «Зробимо Україну чистою разом» проходить спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, громадськими організаціями «Let’s do it, Ukraine», «Street Workout Ukraine», Фундацією регіональних ініціатив, НСОУ «Пласт», AIESEC в Україні, JCI Ukraine, Фондом волонтерів України, організацією «Молодь демократичного альянсу», УМСА, Київським молодіжним центром та за підтримки Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства соціальної політики України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Програми волонтерів ООН в Україні, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Державної пенітенціарної служби України та багатьох інших локальних організацій та установ.

Партнерами акції «Зробимо Україну чистою разом!» та Всеукраїнського екологічного фестивалю «ЧИСТОFEST» стали: Національний партнер – Корпорація «Біосфера»; логістичний партнер – національна служба доставки «Ін Тайм»; Епіцентр – мережа будівельних магазинів (регіональний партнер в м. Київ, м. Харків, м. Дніпропетровськ, м. Одеса, м. Львів); ПАТ «Фармак» (регіональний партнер в м. Київ та Сумській області); регіональні партнери в Київській області: компанія PepsiCo в Україні, ТМ «Мелочи жизни», Advertising School; регіональні партнери в Дніпропетровській області: Українська металургійна компанія «Інтерпайп», бренд Timberland, ряд інформаційних партнерів.

Громадська організація «Let’s do it, Ukraine!» (LDU) – ініціатор та головний організатор акції «Зробимо Україну чистою разом!» яка є частиною всесвітнього руху «Let’s Do It! World», що об’єднує понад 14 мільйонів людей в 112 країнах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні, щоб піклуватися про екологію нашої планети.

Акція «Зробимо Україну чистою разом!» не підтримує жодної політичної партії та є некомерційним соціальним проектом, який проводиться винятково на громадських засадах. Акція вже стала найбільшим соціальним проектом України. 

ГО «Let’s do it, Ukraine!» стала переможцем Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2015» у номінації «Благодійник – неурядова організація».

За інформацією ГО «Let’s do it, Ukraine!»