29 травня – 24-й благодійний «Пробіг під каштанами» 6 Травня 2016 10:05

29 травня – 24-й благодійний «Пробіг під каштанами»

29 травня на Михайлівській площі (Київ) пройде 24-й благодійний «Пробіг під каштанами». Стати учасником можна прямо зараз – онлайн-реєстрація вже відкрита!

Хтось помітив: якщо в Києві зацвіли каштани, чекай на Пробіг. А й справді – це вірний знак. І хоч в столиці, на жаль, вже немає тих каштанів, які бачили перший старт Пробігу в 1993 році, зате є сам Пробіг – один із сучасних символів Києва.

«Пробіг під каштанами» – перший в Україні масовий біговий захід, але, незважаючи на свою назву, він не тільки про біг. «У Києва багато символів, серед них і «Пробіг під каштанами». І я рада, що завдяки нашим спільним зусиллям, у нашого міста є щось, що розповідає про доброту українців, про їхнє вміння співпереживати і підтримувати, про їхню готовність бути причетними і відповідальними. Адже Пробіг розповідає в першу чергу саме про це», – говорить Ірина Кузнєцова, ініціатор і організатор «Пробігу під каштанами», Президент БФ «Пробіг під каштанами».

Уже 16 років Пробіг об’єднує людей, які хочуть допомогти дітям з вродженими вадами серця. Ця недуга залишається одним з найпоширеніших вроджених вад в Україні: 5 000 малюків щороку народжується з аномаліями серцево-судинної системи. Центр дитячої кардіології та кардіохірургії – головна установа в галузі дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України. Це єдиний високоспеціалізований медичний заклад України, в якому виконується корекція найскладніших вроджених вад серця незалежно від віку пацієнтів (з перших годин після народження). Завдяки учасникам «Пробігу під каштанами» проблеми Центру вирішуються комплексно – допомога направляється не одній конкретній дитині, а на рішення проблем медустанови, щоб сотні дітей отримали шанс на здорове і щасливе життя. Заради цього учасники біжать. Хтось відчайдушно і швидко, хтось повільно і вперше, а хтось і зовсім не біжить, а йде – але всіх об’єднує одна мета, а також зміни всередині кожного з нас самих (і духовні, і фізичні) – в цьому основна цінність Пробігу.

«Пробіг – це не тільки про біг, це здорова звичка робити добрі справи», – додає Томаш Мурас, генеральний директор ТОВ «Емвей Україна» і учасник найчисленнішою команди Пробігу.

Добрі справи винагороджуються подвійно: життя і здоров’я колишніх пацієнтів Центру – це раз (до речі, ціла команда таких діток – «Команда мрії, що збулася» – бере участь у Пробігу і стає все більше і більше з кожним роком), гарне самопочуття і власне здоров’я – це два , ну а святковий настрій, море веселощів і радості – це бонус. Доведено «Пробігом під каштанами» вже на протязі 24 років.

Отже, неділя, 29 травня, Михайлівська площа, 24 -й «Пробіг під каштанами».

Для участі в Пробігу необхідна попередня реєстрація. З 20 квітня по 25 травня (включно) скористайтеся реєстраційною формою, щоб заздалегідь оплатити участь і отримати реєстраційний номер. Благодійний (реєстраційний) внесок складає 100 гривень з учасника. Реєстрація команд можлива тільки на Благодійний забіг.

В рамках Пробігу відбудеться п’ять забігів.

«Пробіг у ходунках».
Учасники: діти від 6 до 14 місяців , які не вміють самостійно ходити.
Час проведення забігу: 09:00 – 9:20
Маршрут: 10 метрів по спеціальній трасі перед сценою Пробігу.

Дитячий забіг
Учасники: діти до 15 років, в тому числі «Команда збулася мрії» .
Час проведення забігу: 09:30 – 9:45
Маршрут: Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софійська площа.

Спортсмени
Учасники: люди зі спеціальною спортивною підготовкою.
Час проведення забігу: 10:00 – 10:30
Маршрут (~ 4 700 м) : Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софійська площа – вул . Володимирська – вул . Льва Толстого – площа Льва Толстого – розворот по вул. Велика Васильківська і в зворотному напрямку. Фініш: Михайлівська площа.

Забіг Мужніх
Учасники: спортсмени на візках.
Час проведення забігу : 10:10 – 10:20
Маршрут: Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софійська площа.

Благодійний забіг
Учасники: люди без спеціальної спортивної підготовки, а також команди – учасники.
Час проведення забігу: 10:25 – 11:25
Маршрут: Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софійська площа – вул. Володимирська – вул . Льва Толстого – площа Льва Толстого – розворот по вул. Велика Васильківська і в зворотному напрямку. Фініш: Михайлівська площа.

Чекаємо Вас на старті!

Організатори:

Благодійний фонд «Пробіг під каштанами»
Київська міська державна адміністрація
Агентство креативного маркетингу DIALLA
ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПАРТНЕР: NUTRILITE від Amway – світовий бренд №1 продажу вітамінів і дієтичних добавок.

Джерело: БФ «Пробіг під каштанами»