У Києві пройшов масштабний благодійний сальса-марафон «Дихання життя» 23 Травня 2016 9:59

У Києві пройшов масштабний благодійний сальса-марафон «Дихання життя»

В рамках святкування Дня Європи Михайлівська площа перетворилася на великий танцювальний майданчик просто неба. До Всесвітнього дня Легеневої гіпертензії (ЛАГ), що відзначають 21 травня, тут відбувся масштабний благодійний сальса-марафон «Дихання життя» на підтримку хворих на ЛАГ. Близько 1,5 годин кілька сотень учасників освоювали та практикували ритмічні латиноамериканські па за участі представників провідних сальса-шкіл Києва. А у фінальній частині заходу на присутніх чекав запальний флешмоб на чолі з хореографом Амадором Лопесом.

Організаторами заходу стали представники ГО «Асоціація хворих на легеневу гіпертензію», благодійний фонд «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation, UWCF) та ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та хірургії МОЗ України».

«Стати учасником акції та долучитися до збирання коштів можна було як заздалегідь в режимі онлайн, так і у двох пунктах безпосередньо на території святкової локації», – розповіла директор благодійного фонду «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation, UWCF) Наталя Куценко.

Реєстраційні внески за участь у сальса-марафоні будуть використані на відновлення діагностичного обладнання в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії, що допомагатиме вчасно виявити це рідкісне захворювання та призначати оптимальне лікування. У свою чергу, в пунктах реєстрації сальса-марафону кожен з учасників отримав від організаторів невеличкий смачний подарунок.

«Життя – це рух, тож ми приготували веселий, запальний виступ, аби вдихнути у хворих діток віру в радісне майбутнє. Це і Сальса, і Бачата, і Меренге, і Зумба. Кількість охочих допомогти хворим діткам як раз і  демонструє єдність українського народу. Україна – це Європа», – розповів керівник шоу-балету «Rumbero’s» Амадор Лопес.

До благодійного танцювального марафону долучився український музикант та вокаліст, лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка.

«Якомога більше людей мають долучатися до подібних акцій, а тим паче, якщо допомоги потребують діти. Ідея заходу дуже вдала – така програма обов’язково підніме настрій та зарядить енергією наших маленьких пацієнтів, яким нині так необхідна підтримка», – відзначив Олег Скрипка.

Джерело: Вечірній Київ