У Києві пройде акція для батьків і дітей «Такий як Я» 13 Червня 2017 11:14

У Києві пройде акція для батьків і дітей «Такий як Я»

17 червня 2017р. об 11.00 у місті Києві у парку ім. Тараса Шевченка, вул.Темирязівська,10 відбудеться благодійна акція для батьків і дітей «Такий як Я».
Організатор – громадська організація «Родина».
Кількість учасників- 200осіб
Мета акції – популяризація ідей соціальних послуг. Громадська організація «Родина» прагне таким чином привернути увагу суспільства до потреби реалізації на практиці норм закону про соціальні послуги, щоб він працював в інтересах особливих дітей та дорослих, а не чиновників.

Для дітей:
територія парку, де відбуватиметься акція – це інклюзивний простір. Тут звичайні діти спільно із дітьми з важкими порушеннями розвитку чи комбінованими порушеннями (аутизм, поведінкові проблеми, розумові особливості) разом гратимуться та спілкуватимуться, що символізуватиме об’єднання у вільне та цивілізоване суспільство без обмежень для будь-кого. У програмі заходу для дітей арт-терапії різного виду, аніматори та живі тваринки, шоу мильних бульбашок, шоу повітряних кульок, пісні та танці, солодощі!

Під час акції будуть:
– продемонстровані два відеоролики про суть соціальних послуг і їхній вплив на людей, що опинилися у складних життєвих обставинах та механізм отримання й розвитку таких послуг у держави чи НДО.
– за допомогою театру мімів буде показана інтерактивна сценка, що має дати відповідь на питання, що це – соціальні послуги, а що – просто послуга різного роду характеру. Таким чином ми хочемо максимально зрозуміло донести людям, що таке соціальні послуги і як вони можуть покращити якість їхнього життя та залучити самих отримувачів послуг до активної діяльності щодо створення й впровадження механізмів соціального замовлення.
До участі в акції запрошені Дружина Президента, представники Мінсоцполітики, КМДА, Київради, відомі спортсмени, журналісти, політики.
Ведучий – Костянтин Міхно (Коста Рікі, Новий канал)

Контактна особа (для преси): Андрій Сек, 068.35.235.75
Сторінка події у ФБ

Громадська організація інвалідів «Родина» другий рік поспіль проводить подібний захід. Торік ми акцентували увагу суспільства на потребі запровадження на всіх рівнях інклюзивної освіти. Акція відбудеться в рамках проекту "Батьки дітей з інвалідністю за соціальні послуги на рівні громади м. Києва та впровадження механізму соціального замовлення в м. Києві", який реалізовує ГОІ «Родина» спільно з Інститутом лідерства та управління УКУ у партнерстві з фундацією Чарльза Стюарта Мотта.
Докладніше про такий інструмент допомоги людям, як соціальні послуги читайте на сайті – http://serviceforpeople.org.ua/