Благодійний фонд «Україна ХХІ» став спонсором літературно-музичного фестивалю «Дорога на Схід» 21 Серпня 2017 11:29

Благодійний фонд «Україна  ХХІ» став одним із спонсорів літературно-музичного фестивалю «Дорога на Схід».
 Літературно-музичний фестиваль пройшов 18-19 серпня в Ізюмі та в селі Іванівка, на «Фазенді Виноград». Ініціатором фестивалю є Благодійний Фонд Сергія Жадана, одним із партнерів — Благодійний фонд Всеволода Кожемяко «Україна  ХХІ».

На фестивалі працювали 4 сцени: театрально-музичне пре-паті в селі Іванівка 18 серпня і три сцени в самому Ізюмі 19 серпня. В прогрпмі – виступи гуртів "Тартак", "The Вйо", "Повага", "Жадан і собаки", "Муравський шлях", різних груп із Донеччини та Харківщини; читання Юрія Андруховича, Дмитра Лазуткіна, Люби Якимчук, Артема Полежаки, Олексія Чупи.

Крім музики, театру і літератури, фестиваль подарував Ізюму мурал Джона Леннона – його створює група харківських художників.

«Фонд Украіна ХХІ підтримує українське. А цей фестиваль саме такий: українська музика, вірші, товари. Талановиті і яскраві представники культурного простіру українського Сходу, з якими обов’язково повинні познайомитися відвідувачі фестивалю» — підкреслив Всеволод Кожемяко, засновник благодійного фонду.
 

«Метою фестиваля є показати український Схід як територію талановитих і креативних людей, здатних змінювати цю країну на краще. Ми хочемо, аби Схід України перестав бути в уявленні багатьох українців сірою зоною, "диким полем", щоби наші співгромадяни в інших регіонах зрозуміли, що Схід є невід’ємною частиною України. А крім того, ми хочемо, щоби це нарешті усвідомили й самі мешканці Сходу. Нам видаються дуже важливими подібні культурні ініціативи в містечках Харківщини, Донеччини чи Луганщини, тому ми страшенно вдячні всім, хто нас підтримує і хто долучається до наших проектів» — прокоментував ініціативу благодійного фонду український письменник і організатор фестивалю Сергій Жадан.
 

Довідка:
 Благодійний фонд «Україна XXI» був створений у 2015 році бізнесменом і волонтером Всеволодом Кожемяком. Основними напрямками діяльності фонду «Україна XXI» є підтримка української армії, соціальна і медична реабілітація учасників АТО, допомога соціально незахищеним верствам населення (вимушеним переселенцям, інвалідам АТО, дітям-сиротам), реалізація соціально значущих ініціатив, сприяння духовному, патріотичному вихованню дітей та молоді, розвитку українських сіл та територіальних громад.
 

За підтримки Благодійного фонду «Україна ХХІ» були реалізовані, зокрема, наступні проекти: відпочинок 200 дітей учаснииків АТО в Австріі, фестиваль украінськоі культури у Відні «U_Stream», зустріч "Kharkiv ArtRoof Night", яка зібрала кращих митців зі Східноі України, з австрійськими і вітчизняними дипломатами та двомовний буклет "Creative Ukraine. Best from the East", який презентував творчість учасників цієі зустрічі. Також, за фінансової підтримки Благодійного фонду відбулося спорудження пам’ятника гетьману Мазепі у Коломаку.