Чим запам'ятався 24 Форум видавців у Львові? 25 Вересня 2017 17:26

13-17 вересня відбувся 24. Форум видавців у Львові – найбільша книжкова і літературна подія Центрально-Східної Європи

Фокусна тема: Точка творення (ідея Любка Дереша)

Візуалізація: Golova Agency   

Основні заходи 24 Форуму видавців у Львові:

24 Львівський книжковий ярмарок

23 Церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книжка Форуму-2017»

20 Ніч поезії та музики non-stop

12 Львівський міжнародний літературний фестиваль

8 Львівський бібліотечний форум спільно з Українською бібліотечною асоціацією

6 Благодійна акція для людей літнього віку «Третій вік: задоволення від читання»

Ініціатор та головний організатор заходу – неприбуткова громадська організація «Форум видавців».

Cпіворганізатори: Львівська міська рада, Львівська обласна раді, Львівська обласна державна адміністрації, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація

За підтримки: Міністерства культури України, Посольства США в Україні, Міжнародного фонду «Відродження», ГО «Українська Галицька Асамблея»

Спонсор: Райффайзен Банк Аваль

Поштово-логістичний партнер: Укрпошта

Офіційні партнери з проведення заходів: Холдинг емоцій FEST!, Kumpel’ Group, концертна арена та нічний клуб «Malevich»

Офіційні інтернет-партнери: Укртелеком, видавництво “Каламар”.

Офіційний  партнер з поселення: готель «Леополіс»

Основні факти:

У межах 24 Форуму видавців у Львові відбулось 890 заходів: 639 заходів Форуму видавців, в т.ч. 223 заходи в межах тематичних кластерів, 205 подій  міжнародного літературного фестивалю, 17  заходів
Бібліотечного форуму, 29 заходів благодійної акції «Третій вік: задоволення від читання», 15 заходів не відбулося.

Зокрема відбулося  398 презентацій книг,  190 автограф-сесій, 26 поетичних читань, 36 авторських зустрічей, 127 дискусій, 41 лекція, 39 майстер-класів, 7 творчих зустрічей, 11  круглих столів, 11 мультимедійних проектів, 6 концертів, 5 театральних вистав, 4 кінопоказів, 4 виставки.

Участь у  Літературному фестивалі взяли письменники з України та 24 країн світу: Австрія, Білорусь, Боснія, Велика Британія, Сербія, Хорватія, Чехія, Словаччина, Польща, Литва, Швеція, Швейцарія, Франція, Німеччина, Норвегія, Нідерланди, Китай, США, Данія, Ізраїль, Індія, Чорногорія, Росія, Словенія.

Спеціальні гості фестивалю:

Крістоф Родлер (Австрія), Андрей Хадановіч (Білорусь), Бекім Сейранович (Боснія/Норвегія), Генрі Марш  і  Філіп Сендс (Велика Британія),  Пітер Х. Фогтдаль (Данія),  Вольф Москович і Віктор Радуцький (Ізраїль),  Рошелль Поткар (Індія), Бей Лінґ (Китай\США), Сара Пуассон (Литва), Єелле Рюмер (Нідерланди), Ян Ваґнер (Німеччина) Вітольд Шабловський, Ізабелла Хруслінька і Гжегож Касдепке (Польща), Мир’яна Новакович (Сербія), Віда Огнєнович (Сербія),  Ерік Шімшік (Словаччина), Аня Штефан (Словенія).  Алісія Гарріс і  Наталі Гендаль (США), Жуль (Жульєн Бержо) (Франція), Томіца Байсіч (Хорватія), Марія Ілляшенко (Чехія), Ярослав Шимов (Чехія/Білорусь), Андрей Шарий (Чехія/Росія), Огнєн Спахич (Чорногорія) Каталін Доріан Флореску (Швейцарія), Ліна Егдель (Швеція)

Також була можливість почути Міністра освіти і науки Лілію Гриневич, Міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, директора Інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна, заступника Глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа, засновника Індустріального Союзу Донбасу Сергія Таруту, депутата Європарламенту Богдана Здроєвського, екс-директора польського Інститут книжки Гжегожа Гаудена.

На Форумі традиційно презентували свої нові книги найвідоміші українські автори: Оксана Забужко, Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Любко Дереш, Андрій Курков, Юрій Винничук, Наталка Сняданко і багато інших.

Кількість відвідувачів заходів  понад 15 тис. осіб.

Найбільш відвідувані заходи:

  • Презентація роману Сергія Жадана “Інтернат” в Опері – 600 відвідувачів
  • Ніч поезії та музики non-stop – 800 відвідувачів
  • Зустріч з Генрі Маршем – 500 відвідувачів
  • Презентація антології “Від Тичини до Жадана” – 400 відвідувачів
  • Повернення в Лемберг. Зустріч з Філіпом Сендсом – 350 відвідувачів
  • Презентація нової книги малої прози Оксани Забужко – 250 відвідувачів
  • Читання німецького поета Яна Ваґнера – 220 відвідувачів

Ганна Улюра, літературний критик: “На Форумі часом так буває: «підсідаєш» на одну з локацій, на якій чотири дні працюють певні тематичні кластери. Дуже зручно, до речі: ефект занурення. Зі мною цього року сталося саме це: розривалася між Коммуною і Театром Леся Курбаса. В першій працювали і презентувалися перекладачі, в другому презентувалися і дискутували письменники (переважно, хедлайнери фестивалю). Склалася вражаюча зміна перспектив: про книжки говорили по черзі то автори, то читачі.  Аудиторія на цих майданчиках майже не збігалася – люди були всюди і чимало, але не ті самі.  Час уже припиняти розмови, що нам бракує читачів. Час уже більше довіряти тим самим читачам: бо вони свідомо обирають перспективу, з якої споживатимуть культурний продукт. Для мене це відкриття Форуму-2017, і для того було варто обмежити рух між двома «тематичними» локаціями”.

Оксана Зьобро, керівник піар-відділу Видавництва Старого Лева: “Форум видавців для Старого Лева цього року був дуже значущим. В першу чергу тому, що для нас це чудовий майданчик для комунікції між нами, нашими авторами, перекладачами, ілюстраторами та читачами. Ми неймовірно тішимося, що всі наші події (а їх було аж 33) знайшли свою аудиторію. Генрі Марш та Філіп Сендс, книжки яких –
подія для світового, а відтепер і українського літературного процесу, були приємно вражені реакцією та активністю аудиторії, а також майже двогодинними автограф-сесіями. Для нас було великою честю, адже презентація книжки "Поезія Келії" Костянтина Москальця, яка відбулася в рамках програми Старого Лева на цьому Форуму, це була перша презентація автора в його житті. І це вражає і зворушує”.

У книжковому ярмарку взяли участь 265 видавничих та книготорговельних структур, поліграфічних підприємств, громадських організацій, фондів. З них 198 видавництв, в тому числі 23 взяли участь у книжковому ярмарку вперше.

Видавці привезли на форум понад 100 тон книжок, з яких 60 тон безкоштовно доставила “Укрпошта” – поштово-логістичний партнер 24 Форуму видавців у Львові. Така масштабна безкоштовна послуга  була здійснена вперше в Україні. “Укрпошта історично співпрацює із видавцями, ми  були є і будемо основним поштово-логістичним партнером для видавців. Саме пошта є містком між  видавцем та читачем. Адже в більшості випадків книжка потрапляє до читача саме поштою. Форум видавців є значною подією не тільки для Львова, а для всієї України. Цього року ми здійснювали доставку книжок на Форум із різних куточків України, сподіваємося, що географія книжкотворення з кожним роком буде все більше розширюватися, а ми будемо створювати та вдосконалювати  комфортні умови для логістики книжок”, – зазначила Анастасія Остренська, начальник відділу бренд-маркетингу ПАТ "Укрпошта"

Книжки були представлені на 208 стендах у Палаці мистецтв, а також в 152 торговельних наметах перед Палацом Мистецтв, Палацом Потоцьких і 80 наметах на проспекті Свободи.  

Виставкова площа нетто у приміщенні Палацу мистецтв і галереї становить  1650 кв.м.

Цього року з ініціативи Тараса Возняка, директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького, був змінений план розташування торгових наметів у подвір’ї Палацу Потоцьких: ятки були розташовані  на просторішій площі за Палацом Потоцьких, де є 100-метрова прогулянкова доріжка і  травник, на якому була розміщена лаунж-зона і фуд-корт.

Всього  зареєстровано 3841 учасника Форуму, серед яких: видавці, книготорговці, автори, перекладачі, ілюстратори,  а також учасники Бібліофоруму.  

Книжковий ярмарок  в Палаці Мистецтв  відвідало  37548  особи,

з них:

21089 придбали квитки

16419 осіб, які скористалися правом безкоштовного входу,  з них:

9332 осіб літнього віку,

599 особи пільгових категорій

2040 працівників в сферах освіти та культури

1635 гостей, яких запросили учасники форуму

2813 гостей, яких запросили  партнери форуму або ж вони виграли квитки в різних конкурсах

Це приблизно на 10 % менше, ніж у 2016 році, але на рівні 2015 року.

Соцмережі. За подіями Форуму стежили  близько 40 000 підписників наших сторінок у соцмережах – Facebook, Instagram, Twitter. Відвідувачі Форуму видавців мали змогу користуватись друкованою програмою заходів, програмою на сайті bookforum.ua. За період з 11 по 17 вересня сайт Форуму видавців відвідало 80 тис. користувачів.  Кількість переглянутих сторінок налічує 1 млн 200 тис.

Події 24 Форуму видавців у Львові висвітлювали 789 акредитованих журналістів із 320 ЗМІ.

Впродовж липня-вересня
про Форум було написано близько 1000 матеріалів, знято 200 сюжетів та записано понад 100 радіоефірів. Журналістський інтерес не вщухає і досі.

Привітання учасникам та гостям 24 Форуму видавців надіслали Президент України Петро Порошенко та Міністр культури України Євген Нищук.

У привітанні Президента, зокрема, зазначено: «Глибоко символічною є фокусна тема цьогорічного Форуму – точка творення. Сьогодні Україна перебуває саме у такій точці формування свого європейського майбутнього, історичній точці неповернення в минуле. Ваш Форум і представлені на ньому твори допомагають мільйонам людей у цьому творенні, у відстоюванні місця в цьому бурхливому світі, власного погляду на життя та свободу. Висловлюю вам за це свою глибоку вдячність».

Прес-конференція з нагоди відкриття 24 Форуму видавців у Львові відбулася 12 вересня. У ній взяло участь 72 журналісти з 61 ЗМІ.  Прес-реліз тут

Урочисте відкриття Львівського міжнародного літературного фестивалю відбулось 13 вересня у клубі Malevich за підтримки Посольства США в Україні. Родзинкою вечора стала опера-цирк Babylon – вистава, створена за текстами Старого Заповіту режисером театру «Дах» Владом Троїцьким у рамках  музичного проекту Nova Opera.

14 вересня у Львівській національній опері в межах Літературного фестивалю відбулася Церемонія вручення премії «Найкраща книжка Форуму-2017». На конкурсі було розглянуто 428 книжок від 88 видавництв; видання оцінювали малі журі у Львові, Києві та Харкові. На Ґран-прі були номіновані такі книжки: тритомник «Літопис життя і творчості Івана Франка» видавництва «Артос», упорядник Мирослав Мороз (номінація від Харківського журі, голова Ростислав Мельників), колективна праця «Іван Кавалерідзе. Мемуари. Драматургія. Публіцистика» від «Національного центру ім. Олександра Довженка» (номінація від Київського журі, голова Ярина Цимбал) та книга Романи Романишин й Андрія Лесіва «Голосно, тихо, пошепки» від «Видавництва Старого Лева» (номінація від Львівського журі, голова Надія Зелінська). Голови малих журі не змогли домовитися щодо однієї кандидатури, тому Ґран-прі не був присуджений.

Список лауреатів у номінаціях і спеціальні відзнаки тут

Тематичні кластери

Діяло 12 тематичних кластерів:

  1. “Освіта”, куратори Микола Скиба і Михайло Комарницький, за підтримки “Українського інституту майбутнього”. Заходи кластеру (35), в основному, відбувалися в Інформаційно-ресурсному центрі ім. Митрополита Андрея Шептицького.
  2. “Креативні індустрії + Урбаністика”, кураторка Олександра Сладкова, у межах кластеру відбулося  8 заходів в локації Lem Station.
  3. “Бізнес + економіка”,  куратор Володимир Глащенков,  заходи кластеру (13) , в основному, відбувалися в Leopolis Hall.
  4. “Non-fiction”,  куратор Костянтин Родик, У межах кластеру відбулося 12 заходів у Музеї етнографії та художнього промислу НАН України.
  5. “Українська візуальна книга”, куратори  Павло Гудімов та Яна Презлята,  23 заходи  відбулися в готелі Leopolis,  за підтримки Арт-центру Павла Гудімова “Я Галерея”.
  6. “Жінка в темі”, кураторки  Ірина Славінська та Лариса Денисенко,  16 заходів відбулися в “Копальні кави”.
  7. “Історія”, куратор: Василь Кметь, відбулося 38 заходів на двох
    локаціях Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка,
  8. “Наука і технології”,  8 заходів,  куратор  Олег Фея, за підтримки  та організації 15х4 talks. Заходи відбувалися в Першій Львівській Медіатеці
  9. “Мови/переклад”,  23 заходи, кураторки: Поліна Городиська та Ганна Улюра, за підтримки Українського літературного центру. Заходи відбувалися в просторі коворкінгу CoMMuna.
  10. “Кулінарія”,  3 заходи, куратори Всеволод Поліщук, Олексій Петелько, заходи відбувалися в Lem Station, за підтримки Kumpel group
  11. “Філософія”, куратор  Олександр Комаров, за підтримки “Клубу творчої філософії”, 16 заходів відбулися в  готелі “Жорж”.
  12. “Здоров’я”,  6 заходів, кураторка: Олеся Винник.

Спецпроекти та проекти в межах 24. Форуму видавців

  1. Проект “Територія свободи”, присвячений 25-ти річчю встановлення дипломатичних стосунків між Україною та Сполученими Штатами Америки, в межах якого відбулися:
  • Спецпроект “Свобода слова”, 8 заходів.  Локація: Геокупол.
  • “Історії іншості”, кураторка: Валерія Коломієць. 5 заходів відбулись в Libraria Speak Easy  Bar.
  • “Ніч поезії та музики”, кураторки заходу: Ляна Мицько, Марічка Чічкова, захід відбувався в клубі !FEST Republic.
  • Спецпроект “Фестивалі літератури”, кураторка Ірина Вікирчак.
  • Відкриття Львівського міжнародного літературного фестивалю з показом опери-цирку Babylon від проекту “Нова Опера театру “Дах”, режисер Влад Троїцький”, захід відбувався в клубі Malevich.
  1. “Культура та конфлікт”,  організатор: Міжнародний Фонд “Відродження”. 12 заходів.
  2. “Українсько Єврейські Зустрічі” за підтримки канадської благодійної організації  «Українсько Єврейська Зустріч» (UJE, Ukrainian Jewish Encounter). Координатори: Андрій Павлишин та Наталя Федущак. 13 заходів.
  3. “Стиль життя” , кураторка Гаська Шиян, 4 заходи, які відбулися в Львівському банківському інституті

Благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання»

Відбулася вшосте за підтримки комерційного спонсора і вдруге за підтримки Львівської міської ради. Кураторки благодійної акції Вікторія Асадча і Ярослава Яковлєва.  Детальна інформація про програму акції  тут

Однією з улюблених подій благодійної акції є концерт хорової музики, який щорічно відбувається у Будинку органної та камерної музики. У концерті взяло 13  самодіяльних хорових колективів зі Львова і Львівської області. Цей концерт – єдина можливість для  самодіяльних хорів виступити на великій  сцені.  

Утретє у межах акції було проведено конкурс есе «Моя книжкова полиця». На адресу ГО «Форум  видавців» надійшло 139 листів з розповідями про улюблену книжку чи домашню бібліотеку з 7-ми міст та 9-ти областей України. Журі конкурсу обрало 5 переможців, які отримали почесні грамоти, а також книжки для своїх домашніх бібліотек. Переможці конкурсу: Юрій Куліш (м. Суми), Валентина Саланська (смт. Нововоронцовка Херсонської обл.), Надія Таран,  Ярослав Рось, Лідія Купчик (м Львів).

Вперше у межах акції відбулись спеціальна програма освітніх майстер-класів  «Уроки третього віку».
До проведення проекту приєднались тренери з різних організацій: «Майстерня втілення змін «ЯБКО», Український інститут Позитивної психотерапії та менеджменту, Українська федерація йоги, ЛНУ ім. І. Франка, Українська спілка психотерапевтів. Також вперше  відбулись геотуристичні тури з літературним акцентом зі спільнотою GeoAttractions «Край цілющих джерел та стежками Франка» та «Галицька Каліфорнія». Загалом до туристичних мандрівок Львівщиною долучилось 78 пенсіонерів.

У межах акції пенсіонери мали можливість безкоштовно відвідати книжковий ярмарок  і будь-які заходи та скористатися знижкою на книжку на стендах 94 видавництв-партнерів акції.

Вперше було організовано телевізійний “Книжковий клуб Форуму видавців”.Гості програми обговорювали актуальні та важливі книги сьогодення, їхню проблематику та авторів. Ведучою програми стала викладач, журналіст та письменниця Леся Кічура. Під час засідання клубу клубу було розглянуто 4 книжкові новинки: «Жінки, які кохають до нестями» Робіна Норвуда, "Працюй чотири години на тиждень" Тімоті Феррісса, "Ні сонце, ані смерть" Генрі Марша, Роман №2 Остапа Дзроздова. Загалом засідання книжкового клубу на сторінці Інформаційної агенції "Гал-інфо" у Facebook подивилось близько 10 тисяч глядачів. “Книжковий клуб Форуму видавців” можна подивитись на телеканалі "ПравдаТут".

ВИПУСК 1 – Ostap Drozdov Роман №2  Можна переглянути тут

ВИПУСК 2 – Генрі Марш "Ні сонце, ані смерть" Можна переглянути тут

ВИПУСК 3 – Тімоті Феррісс "Працюй чотири години на тиждень"  Можна переглянути тут

ВИПУСК 4 –  за книгою «Жінки, які кохають до нестями» Робін Норвуд Можна переглянути тут

Скандали 24 Форуму видавців у Львові:

Зрив презентації книги “Ліва Європа” представниками правих радикальних організацій, які блокували промову спікера співанням гімну України. На презентації також були присутні представники лівих радикальних організацій. Недопущення силового конфлікту між угрупуванням було забезпечено представниками СБУ та охороною поліції.

Після даного інциденту за проханням власників локації Libraria Speak Easy Bar, всі наступні заходи були перенесені на іншу локацію.

Також раніше ми повідомляли про погрози від правих організацій щодо подій, які були пов’язані з презентацією книги “Майя та її мами” Лариси Денисенко. Одну подію, презентацію для дітей, було скасовано організаторами події заздалегідь, на дискусії “Як говорити з дітьми на складні теми в школі” було 117 слухачів, жодних провокацій під час події не виникло. Ситуацію контролювали  СБУ,  служба безпеки холдингу емоцій !Fest та Патрульна поліція Львова.

ПОДЯКИ:

Особлива подяка за оперативний контроль за дотриманням громадського порядку та безпеки на всіх локаціях: Управлінню Служби безпеки України у Львівській області (начальник – полковник Олександр Ткачук),
ГУ НП України  у Львівській області (начальник – генерал поліції третього рангу Валерій Середа), ГУ ДСНС України у Львівській області (начальник – генерал-майор Сергій Дмитровський)

Волонтерам! Допомогу у проведенні  Форуму надавали 367 волонтерів, в т.ч.  – 110 з Національної скаутської організації України «Пласт». Вони вже готуються до наступного Форуму.

Координаторам волонтерів: Данилові Сороковому, Дмитрові Донченкові, координаторці волонтерів “Пласту” – Соломії Терех. Організації роботи волонтерів також сприяли ГО "ФОНД ТЕХНІЧНИХ ІДЕЙ" та ГО "Львівський молодіжний клуб".

Cпіворганізаторам: Львівська міська рада, Львівська обласна раді, Львівська обласна державна адміністрації, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація

За підтримку: Міністерство культури України, Посольства США в Україні, Міжнародний фонд «Відродження», ГО «Українська Галицька Асамблея»

Спонсору: Райффайзен Банк Аваль

Поштово-логістичному  партнеру: Укрпошта

Офіційним партнерам з проведення заходів: Холдингу емоцій FEST!, Kumpel’ Group, концертній арені та нічному клубу «Malevich»

Офіційним інтернет-партнерам: Укртелеком, видавництво “Каламар”.

Офіційному  партнеру з поселення: готелю «Леополіс»

Генеральним медіапартнерам: Еспресо, 1+1 (Книголав), День, Громадське радіо, Український тиждень.

Комунікаційним партнерам: PR-агенція GOLOVA, Інтернет-компанія Biblyuk.com, Marketing Studio FAJTA, Корпорація рекламних послуг «КІ Медіа / Фама»,  PR агенція Смарт, Килина Бішер

Програмним партнерам: Відділ преси, освіти і культури Посольства США в Україні, Французький інститут в Україні, Шведський інститут, Літературна фундація Нідерландів, благодійна організація «Українсько Єврейська Зустріч» (Канада), Литовський інститут культури, Інститут Гете в Україні, Інститут Адама Міцкевича, Польський інститут у Києві, Бюро австрійського співробітництва у Львові, Чеський центр у Києві, ГО «Літературний клуб» (Словаччина), Центр літературної інформації (Словаччина), Данська фундація мистецтв, Спілка письменників Литви, Посольство Швеції в Україні, Інститут Книжки (Польща), Колегіум Східної Європи (Польща), Книжки з Білорусі, Білоруський ПЕН-центр, Спілка письменників Білорусі, Корпорація «Меридіан Чернівці», Літературний журнал «ШО», ГО «Український Літературний Центр», Арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея», ГО «Феміністича майстерня», Проект «Зоряна фортеця», Міжнародний фонд «Відродження», юридична компанія Arzinger, Відкрита бібліотека крáсних мистецтв, Бюро «Креативна Європа», Український інститут майбутнього, Українська галицька партія, Експертний корпус, адвокатське об’єднання «Бачинський, Коломієць та партнери», ГО «15х4 Talks», Продакшн-студія «OFF Laboratory», ЛКП «Інститут просторового розвитку», Клуб творчої філософії, проект NOVA OPERA, ГО «Асоціація правників України», ГО «Крим SOS», ГО «Креативне місто», ГО «Свербивус», Майстерня втілення змін ЯБКО, Туристично-екскурсійна спілка «Geoattractions».

Партнерам з проведення заходів: Холдинг емоцій FEST!, Lem Station, концертна арена – нічний клуб «Malevich», Львівська національна опера, Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Львівська обласна філармонія, Мистецьке об’єднання «Дзиґа», Kumpel’ Group, Наукова бібліотека ЛНУ ім. І. Франка, ЛНМА ім. Лисенка, Львівський інститут банківської справи УБС Нацбанку України, Факультет міжнародних відносин ЛНУ імені І. Франка, Львівська обласна універсальна наукова бібліотека, Інформаційно-ресурсний центр ім. Митрополита Андрея Шептицького УКУ, Львівська обласна бібліотека для дітей, Львівська
обласна бібліотека для юнацтва, ЦБС для дітей м. Львова, ЦБС для дорослих м. Львова, Перша Львівська Медіатека, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», Музей етнографії та художнього промислу НАН України, Музей історії релігії, Львівський історичний музей, Книгарня «Є», Книгарня «Книжковий Лев», Паб «Купіца», Libraria speak easy bar, Кафе «Старі мури», готель «Leopolis», готель «Жорж», CoMMuna, Національнаі скаутська організація України «Пласт», Ощадбанк, Асоціація банків Львівщини.

Партнерам з поселення: Готелі: “Leopolis”,  Вінтаж Бутік, Львів, Ірена, Джем, Ibis Styles Lviv Center, Reikartz Hotel Group, арт-готель «Модерн»; гостинний дім «Архистратиг», DREAM Hostel Lviv, Екотель.

Партнерам з харчування: Холдинг емоцій FEST!, Kumpel’ Group, Фестиваль вуличної їжі «Street Food So Good», Студія кейтерингу «Chef», паб «Купіца», паб «Білий лев».

Інноваційньому партнеру: Aruba

Офіційному технічному партнеру: Комп’ютерний Всесвіт

Медичному  партнеру: Медичний центр «Інтерсоно Медікавер груп»

Wellcome-Partner: ДА Міжнародний аеропорт  «Львів» ім. Данила Галицького

Travel-Partner: Tickets.ua

Аудит: Контракти аудит

Дитячим партнерам: Ігроленд, Винахідник

Медіапартнерам:

Офіційним: Твоє місто, ZIK, UA:Перший, ТРК Львів, Львівська хвиля, Країна ФМ, Old fashioned radio, Фокус, Aeroplan, Газета по-українськи, Gazeta.ua, Країна, Platforma, Rabota.ua, Gismeteo.

Офіційному медіапартнеру благодійної акції «Третій  вік: задоволення від читання» – газеті «Порадниця».

Спеціалізованим: Barabooka, 5books, Буквоїд, Читомо, ЛітАкцент, Друг читача.

За медіапідтримку: Дзеркало тижня, Детектор медіа, zaxid.net, Лівий берег, Дивись. info, Українська правда. Життя, Cultprostir.ua, bit.ua. mind.kiev, Дуже радіо, радіо FM Галичина, Вголос, Перший західний, НТА, Правда тут!, Громадське ТБ, Сайт 032, The Village, Львівське радіо, Львівська пошта.

Більше інформації на сайті bookforum.ua і на сторінці у Фейсбукhttps://www.facebook.com/lviv.bookforum/

25 Форум видавців у Львові відбудеться 12 – 16 вересня 2018 року.

До зустрічі!

З повагою і любов’ю,

Команда 24 Форуму видавців у Львові:  Катерина Шевченко, Любов Борщова, Софія Челяк, Уляна Татух, Анна Батищева, Вікторія Асадча, Ярослава Яковлєва, Дар’я Бавзалук, Анастасія Ковалишин, Тетяна Гембач-Копчик, Ельвіна Шкіль, Зоряна Герой, Ростислав Боднар, Оксана Плечій,  Данило Сороковий, Дмитро Донченко, Олександра Коваль

Прес-секретар Дар’я Бавзалук

+380 66 441 30 29

[email protected]