Відомі українці надали лоти для студентського ХІІ Аукціон надій 29 Листопада 2017 12:31

Відомі українці стають партнерами ХІІ Аукціону надій, організованого студентами Університету банківської справи. Цього року студентська благодійна акція відбудеться 12 грудня у Колонній залі Київської міської державної адміністрації. Молодь прагне зібрати кошти на облаштування креативного простору для нечуючих «ТАМ».

Один з перших відгукнувся на студентську ініціативу Перший прем’єр – міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Kубів. Він передав студентам фотолітопис «100 річчя з дня утворення першого Українського Уряду» (1917-2017 рр.), який містить рідкісні фотографії з історичних архівів України, Канади, США, Австралії та інших країн. Понад 2000 світлин від часів Української революції 1917-1921 рр. до сучасності – це цінна столітня історія творення незалежності.

В.о. Голови Національного банку України Яків Смолій передав на «Аукціон надій» сувенірну банкноту зі срібла номіналом 100 гривень. На банкноті зображено портрет Тараса Шевченка; на зворотному боці – будівлю Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Над створенням срібної сувенірної банкноти працювали художник Володимир Атаманчук і скульптор Володимир Дем’яненко.

Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський – предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук передав на «Аукціон надій» корабель «Σωτηρια» (з грец. «Спасіння»).

Футболка «Килим обіцянок» від арт-дилера Ігоря Абрамовича та художника Романа Мініна стане ще одним цікавим лотом на відкритих торгах аукціону. Саме вони розробили стильні та унікальні дизайни предметів гардеробу для сучасних мешканців міст з фрагментами відомих картин Романа Мініна.

Ікону з бісеру «Богородиця Неустанної Помічі» передала студентам Оксана Іваночко, член Національної спілки народних майстрів України. Творчість Оксани Іваночко вже давно відома як в Україні, так і поза її межами. Роботи майстрині зберігаються в приватних колекціях Канади, США, Англії, Австрії, Німеччини, а ікони стали окрасою багатьох церков.

Мар’яна Люханова – актриса, перекладач, Міс Європи та Віце-Міс Світу серед нечуючих презентуватиме на благодійному Аукціоні надій 2017, усі гроші від якого будуть перераховані на створення креативного простору для нечуючих у Києві, прикрасу з бісеру «Сяйво».

****

ДВНЗ «Університет банківської справи» – профільний вищий навчальний заклад України IV рівня акредитації, який готує фахівців для фінансово-кредитної сфери та підвищує їхню кваліфікацію. Університет банківської справи об’єднує чотири інститути у Харкові, Львові, Черкасах та Інститут банківських технологій та бізнесу у м. Києві.

Контактна особа:

Панченко Ольга

Прес-служба Університету банківської справи

тел.: +38(044) 425-96-13, +38 (067) 909-10-82

E-mail: : [email protected]

URL: www.ubs.edu.ua