Яким буде майбутнє сиріт? 6 Квітня 2018 18:32

Яким буде майбутнє сиріт?

29-30 березня 2018 року Руслан Краплич за методою Фундації імені князів-благодійників Острозьких у м. Тернопіль провів курс зі стратегічного планування для волонтерів і працівників благодійного фонду «Майбутнє сиріт» за підтримки ІСАР Єднання. 

Учасники зрозуміли різницю між поняттями «Місія», «Візія» і «Мета».  В ході занять було уточнено Місію. Визначено Бачення майбутнього (Візію) та поставлено досяжні цілі на 2019-2023рр.
Вчилися розуміти, що потрібно для забезпечення  життєздатності організації.  Як визначити, завдання та скласти плани по кожному з напрямків діяльності фонду, враховуючи аналіз поточної ситуації та прогнози майбутнього.

Стратегічний план БФ «Майбутнє сиріт» передбачає  продовжити навчань, для випускників інтернат них установ, життєвим навичкам  в тому числі професійної орієнтації. Допомогу в адаптації до дорослого самостійного життя. Підготовку до вступу у Виші. Й адаптації до першого робочого місця. Допомогу в пошуку житла і його побутового облаштування. Надання консультацій психолога.

Було обговорено можливості проведення курсів із фінансової грамотності та соціального підприємництва.

До слова сказати, колишні випускники інтернатів-сироти, які вже мають освіту та стали підприємцями, здійснюють професійний супровід само зайнятих нових випускників інтернат них закладів.

Частина волонтерів фонду взялася до супроводу прийомних сімей. Оскільки у майбутньому, фонд прагне, допомогти дітям-сиротам знайти свою родину.

Бо, найбільшою потребою сироти є не допомога цукерками, одягом чи грошима. Дітям потрібна родина люблячих батьків, братів і сестер.

 

Надалі Руслан Краплич та Фундація Острозьких нададуть додаткові консультації для виконання запланованого БФ «Майбутнє сиріт».