У прифронтових містах Луганської області відбудеться акція «Твоє кіно» 18 Червня 2018 13:03

У прифронтових містах Луганської області відбудеться акція «Твоє кіно»

   Захід «Твоє кіно» відбудеться у прифронтових містах Луганської області Попасній та Золотому,  які розташовані біля лінії розмежування. Населення цих міст позбавлено можливості дивитися вітчизняні фільми, що виходять на екрани в останні роки: в Попасній та Золотому, як і в багатьох прифронтових містах, відсутні кінотеатри, а телебачення в прифронтовій зоні, переважно, російське. Тож головною метою акції «Твоє кіно» є ознайомлення місцевих жителів, певна кількість яких не має проукраїнських поглядів, з сучасним національним кінематографом, оскільки за умов гібрідної війни боротьба за свідомість громадян України є питанням стратегічним.

   Захід «Твоє кіно» – це четвертий етап довгострокового культурологічного проекту «Українське кіно на Донбасі», ініційованого журналістом  і волонтером Оленою Чередниченко. Проект стартував у квітні 2017 року за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Головне завдання  проекту – популяризація українського кінематографу серед населення Донецької та Луганської областей, сприяння інтеграції Донбасу у культурно-гуманітарний простір України шляхом залучення його жителів до аудиторії, орієнтованої  на вітчизняні культурні цінності, формування активної громадянської позиції у мешканців регіону, де йде війна.

   Програма акції «Твоє кіно» зкладається з показів нових вітчизняних художніх і анімаційних фільмів, розрахованих на дорослу та дитячу аудиторії, виступів українських кіномитців та обговорення фільмів Стрічки, яких відібрано для показів, демонструють повноцінну картину сучасного та минулого життя України. Більшість цих фільмів знято за підтримки Держкіно України.

   Художні фільми для дорослих перед кожним показом представлятиме актор Олег Шульга. Дитячі фільми представлятиме Олена Чередниченко.

   Організатор та виконавець заходу «Твоє кіно» – Всеукраїнська Благодійна організація «Асоціація благодійників України».