Благодійний фонд Устина Мальцев передав медичну апаратуру для дітей Херсонщини. 8 Грудня 2011 11:55

1 грудня на базі, XОДКБ від імені благодійного фонду Устина Мальцева пройшло вручення обладнання для лікування та діагностики дітей, у яких було знайдено патології, а також новонародженим недоношеним дітям.

Обладнання було передано у відділення патології, новонароджених та гематології. У складі команди благодійників були присутні Світлана Береш благодійний фонд «Олександра Береша», Іван Святенко директор будівельної фірми «Стройцентр», Сосновський Олександр директор автосалону «Citroёn», Віталій Огородник директор копмьютерной фірми «Brain».

Благодійники передали 10 дитячих електронних ваг, ліжечко для дітей віком від 0 до 2 років і апарат аналізатор гіпербілірубінемія фотометрічний.
 
Лікарям відділення недоношених та новонароджених дітей, були вручені електронні ваги в кількості 7 штук. У данному відділенні знаходяться діти різної вагової категорії. За словами головного лікаря до них потрапляють діти з відділення реанімації, і електронні ваги дуже необхідні для постійного контролю ваги у дітей, для точного і оперативного лікування.

На думку завідуючої відділення І. Савченко, з кожним роком кількість недоношених дітей збільшується, а держава бере лише частину проблем на себе, решта лягає на плечі батьків. Проблем дуже багато, і якби не допомагали благодійники, то показники були б жахливими. Я дуже вдячна людям, яким не байдужа доля дітей.

Відділення патології отримало від чеснот 3 штуки електронних ваг і апарат «Білітест». «Білілтест» – це аналізатор, який допомагає моментально, одним дотиком до чола, визначити відсоток інфекції білірубіну в крові дитини, а не чекати довго часового аналізу через здачу крові. «Білітест – це рутинне і щоденне справа, тому що цей аналіз повинен братися у дитини через кожні 6 годин. Цей апарат має бути в кожному відділення »-повідомила завідувачка відділення патології Муратова Ірина. Лікарі відділення патології подякували за «Білітест» тих людей, які не закрили очі і допомогли.

Останній візит був у відділення гематології, де був вручений дитячий манеж від фірми «BRAIN».
 
Світлана Береш, голова фонду «Олександра Береша», прокоментувала: «Велике спасибі Устину, за те що він нас об’єднує. Я працюю трохи в іншій галузі, в спортивному фонді. Дуже хочеться щоб наші діти були здоровіші. Устин допомагає мені, проводити спортивні турніри, а я допомагаю йому, то що він робить це здорово, і хотітися щоб таких людей було багато у нас в Херсоні. Те що ми побачили, це нікого не може залишити байдужим. Ми всі зобов’язані підтримувати і допомагати дітям ».

Деякі підприємці зайнялися благодійністю вперше. І планують надалі займатися даною діяльністю. В ході обходу лікарні, за загальними, спостереженням була поставлена нова мета, зібрати гроші на апарат з визначення цукру в крові.


Галерея (6 фото)

* Для перегляду клікніть на фото