У Львові аншлаг на благодійний концерт у театрі Заньковецької: усі хочуть долучитись до оновлення сцени театру 4 Червня 2014 6:58

У Львові масово розкуповують квитки на благодійний концерт, щоб долучитись до оновлення аварійної сцени театру імені Марії Заньковецької. З таким успіхом, за 2-3 дні уже не залишиться квитків. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор театру Андрій Мацяк, – інформує кореспондент «Погляду».

Концерт відбудеться 15 червня за участю відомих у Львові співаків, музикантів та діячів – Лілії Ваврін, Павла Табакова, Ірини Федишин, Олександра Божика, Оксани Мухи, Брії Блессінг, акторів та оркестру театру і «Піккардійської терції».
Зібрані кошти будуть спрямовані на заміну дерев’яного покриття сцени театру, адже вона перебуває в аварійному стані.

«Ми дуже вдячні самим виконавцям, які одразу зголосилися взяти участь у цьому концерті, але ми приємно вражені підтримкою громадськості. До прикладу, один із бізнесменів закупив квитків на 10 тисяч гривень, один з банків також погодився профінансувати нам 50 тисяч, тільки на нашому сайті через інтернет люди замовили уже 5 тисяч, причому квитки навіть по 200 гривень, хоча ми подали різні ціни», – зазначив Андрій Мацяк і додав, що передбачить місця на концерт для біженців з Криму.

Скрипаль-віртуоз Олександр Божик погодився на пропозицію одразу і навіть віджартувався, що артисти просто-таки провалились би рано чи пізно крізь сцену.

«Я на цій сцені уже не раз виступав і планую тут ще концерти. Але думаю, а що, як одного разу я просто провалюся вниз? Всі подумають, що то елемент шоу. Я з радістю долучився і переконаний, що нова сцена – це тільки початок реформування театру», – зазначив скрипаль.

За словами директора Андрія Мацяка, заньківчани спершу прикинули вартість у 300 тисяч гривень.

Що стосується ремонту, то його планують розпочати 20 липня і завершити до початку нового сезону – до вересня. При цьому директор додав, що як тільки прийдуть перші кошти, то почнуть із несучих стовпців, це не заважатиме виставам.

Зазначимо, що сцена побудована ще у 40-их роках минулого століття, на ній уже можна прослідкувати зміщення поворотного кола на 4-6 сантиметрів.

Джерело: Погляд