Українцям роз’яснять правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях 30 Березня 2012 14:27

Українцям роз’яснять правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

29 березня 2012 року в прес-центрі інформаційної агенції «Інтерфакс» відбулася прес-конференція на тему «Презентація інформаційної кампанії «Антитерор» в рамках підготовки до Євро-2012» (antiterror.com.ua). Захід ініційовано Міжнародним благодійним фондом «Планета взаємодопомоги».

У прес-конференції взяли участь директор МБФ «Планета взаємодопомоги» Ігор Кіт, координатор проектів МБФ «Планета взаємодопомоги» Ірина Чорнобривець та речник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності при МНС України Антон Крук.

Як повідомили організатори, МБФ «Планета взаємодопомоги» отримав численні прохання від громадян України щодо проведення роботи з населенням, яка буде роз’яснювати правила поведінки у натовпі, при надзвичайних ситуаціях, у випадках, пов’язаних з можливими терористичними проявами, під час проведення чемпіонату з футболу «Євро-2012». Свято спорту збере разом величезну кількість українців та гостей із інших країн. Знання різноманітних правил безпечної поведінки при масовому скупченні людей дозволить максимально уникнути екстремальних ситуацій.

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія «Антитерор» спрямована на формування у громадян України навичок безпечної поведінки у таких ситуаціях, а також активної життєвої позиції щодо протидії тероризму.

Мета кампанії:

  • вивчення рівня інформованості населення України про проблему тероризму;
  • формування навичок безпечної поведінки у натовпі, при надзвичайних ситуаціях та загрозі теракту;
  • інформування громадян України про можливі загрози, на момент великого скупчення людей, в період проведення Євро-2012;
  • формування активної позиції та підтримки громадськістю органів влади та силових структур щодо протидії можливим терористичним загрозам.

Кампанію сьогодні радо вітають та підтримують МЗС, МНС, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності при МНС, Центр документації та інформації НАТО, Державна служба молоді та спорту України, молодіжні та громадські організації тощо.