Олександр Максимчук: Благодійники мають бути дуже професійними 8 Жовтня 2013 13:14

Олександр Максимчук: Благодійники мають бути дуже професійними

4 жовтня 2013 року в рамках VI Екуменічного Соціального Тижня пройшов круглий стіл «Благодійність у Львові: загрози та перспективи». Організатором виступила ГО «САМІ», співорганізатором – БФ «Крила надії».

Учасниками столу були представники практично всіх найактивніших благодійних організацій – Інституту Екуменічних Студій, ГО «САМІ», Асоціації благодійників України, благодійних фондів та організацій – «Карітас України», «Карітас Львів УГКЦ», «Мальтійська служба допомоги», «Крила надії», «Запорука», «Світ дитини», «Відкриваємо серця», «Альтернатива», «Нагодуй голодного», БО ПОФ, Фонд Костянтина Кондакова, Фонд Св. Володимира, Фундація духовного відродження, «Я не один», Фонд Архангела Михаїла, а також Української греко-католицької церкви, Львівської міської ради, ГУ УМВС України у Львівській області.

Під час круглого столу було обговорено широке коло тем та проблем, що існують у сфері благодійності в регіоні. Основний акцент було зроблено на тому, що сьогодні заважає благодійникам активно й ефективно працювати, які негативні явища виникають у благодійному середовищі і як з ними боротися. Усі учасники круглого столу мали можливість висловити свої думки і пропозиції з цього приводу.

За словами Президента Асоціації благодійників Олександра Максимчука, благодійникам треба дати можливість збирати кошти у будь-який дозволений законодавством спосіб, але благодійна громадськість повинна стимулювати владу здійснювати контроль за цим процесом. Він додав, що багато організацій, які прагнуть займатися благодійною діяльністю, не мають достатніх знань щодо законодавчих норм у цій сфері. «Ми, благодійники, маємо бути дуже професійними. І завдання нашої Асоціації – чітко роз’яснити правила гри, показати, як це робити правильно», – сказав Олександр Максимчук

Олександр Максимчук закликав усіх присутніх до більш тісної співпраці з Асоціацією благодійників. Він також розповів про основні проекти Асоціації, зокрема – Національний конкурс «Благодійна Україна».

Організатори круглого столу «Благодійність у Львові: загрози та перспективи» планують підготувати резолюцію, в якій урахувати всі пропозиції, що пролунали під час заходу.

«Сьогодні ми зробили крок до нового рівня благодійності у Львові, – сказав голова ГО «САМІ» Андрій Породко. – Найголовніше те, що ми змогли зібратись і обговорити все те, що нам заважає. Тепер потрібно врахувати усі пропозиції, готувати резолюцію і працювати. Хочу подякувати усім за участь і плідну роботу».

Асоціація благодійників України є співорганізатором та учасником заходів VI Екуменічного соціального тижня у Львові. 2 жовтня віце-президент Олександр Олійник взяв участь у круглому столі «Екуменічний Соціальний Тиждень – п’ятирічні здобутки та перспективи розвитку», де представив результати роботи створеної Асоціацією робочої групи з впровадження в Україні відсоткової філантропії. 3 жовтня Асоціація провела круглий стіл «Промоція благодійності через проведення публічних акцій», де представила свої найбільші публічні проекти.

Дивіться відео круглого столу «Благодійність у Львові: загрози та перспективи»


Video streaming by Ustream
Video streaming by Ustream


Галерея (9 фото)

* Для перегляду клікніть на фото