Найбільші публічні проекти Асоціації благодійників представлені на VI Екуменічному соціальному тижні 3 Жовтня 2013 18:56

Найбільші публічні проекти Асоціації благодійників представлені на VI Екуменічному соціальному тижні

3 жовтня 2013 року у Львові в рамках VI Екуменічного соціального тижня відбувся круглий стіл «Промоція благодійності через проведення публічних акцій». Захід організований Асоціацією благодійників України. Його доповідачами стали Президент Асоціації Олександр Максимчук, віце-президент Олександр Олійник, координатор соціальної кампанії «Добрі справи» Львівської міської ради Оксана Івасина та Голова правління Львівської громадської організації «САМІ» Андрій Породко.

«Благодійність – це публічний процес. Тому про неї треба говорити вголос – про тих хто робить добрі справи, про тих, хто отримує від благодійника, – сказав, відкриваючи дискусію, Олександр Олійник. – З одного боку, це не тільки повага до того, хто робить добру справу, – це те, що можна називати школою передового досвіду, школою добрих справ. Адже той, хто не робить добру справу, може дивитися на того, хто робить, і робити так само. Ми в Асоціації все робимо відкрито, публічно, прозоро, і ми вважаємо, що саме такий підхід максимально правильний і продуктивний».

Найбільші публічні проекти Асоціації благодійників представив її Президент Олександр Максимчук. «Ми маємо декілька напрямків нашої роботи, один з найголовніших – публічна промоція благодійності, – зазначив він. – Є різні підходи до популяризації благодійності, але я переконаний, що про благодійність треба говорити, говорити і ще раз говорити».

Олександр Максимчук розповів про такі проекти, як Національний конгрес «Благодійна Україна», «Зелена книга української благодійності», і докладно зупинився на Національному конкурсі «Благодійна Україна».

«Дуже добре, що є Асоціація благодійників, яка дає можливість людям і фондам об’єднуватися і робити добрі справи», – підкреслив Андрій Породко. Він повідомив, що організація «САМІ» цього року також виступить партнером регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина». «Цього року ми також будемо проводити конкурс, переможців нагороджувати у тому самому місці – в театрі Заньковецької, і зробимо це у сто разів краще!» – скакав Андрій Породко.

Оксана Івасина представила інший бік благодійної роботи – партнерство держави, громади, волонтерів і соціально відповідального бізнесу у допомозі потребуючим. До Львівської міської ради, як установи, яка викликає довіру, звертаються багатодітні і малозабезпечені сім’ї, батьки хворих дітей тощо, вона акумулює інформацію і проводить благодійні програми, залучаючи усі шари суспільства. Пані Оксана окреслила основні напрями благодійної діяльності Львівської міської ради.

Після виступів між доповідачами та учасниками круглого столу відбулася дискусія, присвячена широкому колу тем у сфері благодійності.

Дивіться відео Круглого столу «Промоція благодійності через проведення публічних акцій».


Video streaming by Ustream
Video streaming by Ustream
Video streaming by Ustream
Video streaming by Ustream

Асоціація благодійників України є співорганізатором та учасником заходів VI Екуменічного соціального тижня у Львові. 2 жовтня віце-президент Олександр Олійник взяв участь у круглому столі «Екуменічний Соціальний Тиждень – п’ятирічні здобутки та перспективи розвитку», де представив результати роботи створеної Асоціацією робочої групи з впровадження в Україні відсоткової філантропії.