Вітаємо Народних благодійників! 19 Березня 2014 18:02

Вітаємо Народних благодійників!

Голосування за Народного благодійника завершено! 18 березня 2014 року його офіційно зупинив Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук під час прес-конференції, присвяченої оголошенню лауреатів Національного конкурсу «Благодійна Україна».

Цьогорічну номінацію «Народний благодійник» організатори присвятили усім українцям. Така пропозиція була висловлена під час номінування у соціальній мережі «Фейсбук» одним з користувачів: «У зв’язку з подіями, які зараз відбуваються в Україні, а також спостерігаючи уперше в історії незалежної України колосальну мобілізацію українців, їхню готовність жертвувати, допомагати, рятувати, підтримувати, пропоную, щоб ця номінація цього року була присвячена всім українцям, які вийшли на порятунок своєї країни, і у першу чергу, тим, хто пожертвував своїми життями заради нашого спільного майбутнього».

Голосування тривало з 26 лютого на офіційному сайті Асоціації благодійників. Цього року у номінації «Народний благодійник» змагалися 14 претендентів. Загалом отримано 76 629 користувацьких голосів. З остаточними даними можна ознайомитися за посиланням http://vboabu.org.ua/vote.html.

Переможцем у номінації «Народний благодійник» став Андрій Куксенко, керівник Громадської Спілки ХСЦ «Новий Час» (м. Київ). За нього було віддано 26 237 голосів.

Друге місце посів Фонд батьківської допомоги «Кроха» (м. Донецьк) – за нього проголосували 10 148 чоловік.

Замикає трійку лідерів Рівненський міський Палац дітей та молоді та його благодійна акція «Добро на Різдво» із 9 093 голосами.

Народні благодійники запрошені до Києва на церемонію нагородження, яка відбудеться 21 березня 2014 року у приміщенні НКММК «Мистецький Арсенал».