«Благодійна Україна – Запорізький край»: регіональна конкурсна комісія перевірятиме кожну заявку 12 Грудня 2014 9:03

«Благодійна Україна – Запорізький край»: регіональна конкурсна комісія перевірятиме кожну заявку

Національний конкурс «Благодійна Україна» продовжує рух у регіони. До числа областей, де кращі доброчинці змагатимуться за бурштинових «Янголів Добра», доєдналося Запоріжжя.

11 грудня 2014 року офіційно стартував регіональний конкурс «Благодійна Україна – Запорізький край». Його організатором виступає Запорізька обласна молодіжна організація «Наше щасливе життя». В установчій прес-конференції взяли участь Олександр Кахай, Голова ЗОМОГ «Наше щасливе життя», голова Оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійна Україна – Запорізький край»; Лариса Мудрак, незалежний медіа-експерт, віце-президент Асоціації благодійників України; Інна Пенчук, завідувач кафедри реклами та зв’язків із громадськістю Інституту журналістики і масової комунікації Класичного приватного університету, голова Медіа-ради Регіонального конкурсу «Благодійна Україна – Запорізький край».

Конкурс «Благодійна Україна – Запорізький край» є регіональним етапом Національного конкурсу «Благодійна Україна» – єдиного загальнонаціонального проекту з пошуку та відзначення кращих благодійників та найбільш ефективних доброчинних ініціатив. Конкурс заснований у 2012 році Асоціацією благодійників України. У попередні роки регіональні конкурси «Благодійна Україна» проходили у трьох областях – Одеській, Херсонській та Львівській. Нині до цього кола доєдналися Житомирська, Чернівецька та Запорізька області.

«Проведення регіональних етапів закладено в ідеологію конкурсу «Благодійна Україна», – сказала Лариса Мудрак. – Адже їхня суть – у знанні місцевої специфіки благодійної роботи».

На сьогодні вже сформовані регіональні керівні органи конкурсу «Благодійна Україна – Запорізький край». Регіональний оргкомітет очолює Олександр Кахай, Голова ЗОМОГ «Наше щасливе життя». Головою регіональної Наглядової ради погодилася стати солістка Національної опери України Олени Гончарук. Інна Пенчук, завідувач кафедри реклами та зв’язків із громадськістю Інституту журналістики і масової комунікації Класичного приватного університету, є головою регіональної Медіа-ради.

Заявки на участь у регіональному конкурсі «Благодійна Україна – Запорізький край» вже зараз можуть подавати доброчинні організації, соціально відповідальний бізнес та фізичні особи-благодійники, які базуються і здійснюють свою діяльність у Запорізькій області.

Заявки встановленої форми подаються виключно в електронному вигляді на адресу [email protected] (форму конкурсної заявки можна отримати на офіційному сайті національного конкурсу http://blagoukraine.org/), або ж заповнюються у режимі онлайн. Онлайн-форма розміщена на сайті http://blagoukraine.org/, а також на офіційній сторінці регіонального конкурсу «Благодійна Україна – Запорізький край» http://www.penzlyk.org.ua/blago/.

Звертаємо увагу майбутніх учасників конкурсу: всі заявки, що надходять з областей, де організовується регіональний конкурс, братимуть участь і в Регіональному, і у Національному конкурсі «Благодійна Україна». Так, заявки від запорізьких благодійників, – незалежно від того, надійдуть вони на адресу регіонального чи національного оргкомітету, – спочатку візьмуть участь у конкурсі «Благодійна Україна – Запорізький край», а потім будуть розглянуті конкурсною комісією на загальнонаціональному рівні.

Останній термін подання заявок – 15 лютого 2015 року. Після цього розпочне роботу Регіональна конкурсна комісія. Її склад вже сформований, очолює її Олександр Кахай. Окрім членів конкурсної комісії, для більшої прозорості та об’єктивності оцінювання до опрацювання заявок будуть залучені зовнішні експерти – фахівці у сфері благодійності, волонтерства, соціальної відповідальності не лише із Запорізької області, а й з інших куточків України.

За словами Олександра Кахая, регіональна Конкурсна комісія перевірятиме кожну заявку: «На жаль, сьогодні існують організації, які вміють красиво розповідати про свою роботу, але насправді їхня діяльність часто має мало спільного із благодійністю. Тому ми ретельно перевірятимемо всі заявки на реальність і слідкуватимемо, щоб у конкурсі брали участь тільки якісні проекти».

Роботи усіх претендентів на отримання запорізького «Янгола Добра» будуть опубліковані в інтернеті на офіційній сторінці регіонального конкурсу за адресою http://www.penzlyk.org.ua/blago/.

Переможці регіонального конкурсу «Благодійна Україна – Запорізький край» будуть оголошені і нагороджені 21 лютого 2015 року, під час урочистого благодійного гала-концертук.

«Незважаючи на те, що благодійність в Україні має давні і славні традиції, нашим благодійникам притаманна така риса, як скромність, – зазначила під
час прес-конференції Інна Пенчук. – Але сьогодні треба, щоб наші доброчинці перестали соромитися і почали розповідати про свою роботу. Таким чином, на позитивному прикладі ми зможемо сформувати нову націю небайдужих, свідомих людей».

«Сьогодні цей позитивний приклад шириться Україною, як хвилі по воді, – додала Лариса Мудрак. – І наш конкурс – це майданчик для об’єднання зусиль і знань доброчинців і волонтерів з усіх областей України».

Запрошуємо запорізьких благодійників представити українському суспільству свої добрі справи і взяти участь у конкурсі «Благодійна Україна – Запорізький край». Уся необхідна інформація – за телефоном (044) 537-12-80, або на офіційній сторінці регіонального конкурсу http://www.penzlyk.org.ua/blago/.


Галерея (5 фото)

* Для перегляду клікніть на фото